Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Μητσοτάκης… ο καλύτερος φίλος της κυβέρνησης και η αλλεργία στις κατακτήσεις των εργαζόμενων (του Ανδρέα Μαραθιά)

Μητσοτάκης… ο καλύτερος φίλος της κυβέρνησης και η αλλεργία στις κατακτήσεις των εργαζόμενων (του Ανδρέα Μαραθιά)

«Το κλασικό “δυτικό” ωράριο “9 με 5” στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτή στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο».

Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στο Digital Economic Forum. Αποκάλυψε ουσιαστικά τι περιμένει τους εργαζόμενους αν κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος και πάλι ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας «Η ευελιξία στην αγορά εργασίας και η προώθηση νέων τύπων συμβάσεων απασχόλησης».

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η οικογένεια Μητσοτάκη, από την εποχή που κυβερνούσε ο πατέρας τους (1990-1993) αλλά και μια μερίδα βουλευτών της ΝΔ έχουν αλλεργία σε αυτό αυτό που λέμε κατακτήσεις των εργαζόμενων που έγιναν με αγώνα και με αίμα. Η προσήλωση άλλωστε και του νυν προέδρου της ΝΔ στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού είναι αδιαμφισβήτητη και δεδομένη και δεν χάνει ευκαιρία να το διατυμπανίζει εντός και εκτός Βουλής.

Με άλλα λόγια ο κ. Μητσοτάκης την ώρα που οι Έλληνες εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, 8 χρόνια τώρα πληρώνουν το μάρμαρο της κρίσης με δραματικές περικοπές στο εισόδημά τους και τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, και ενώ επιχειρεί να εμφανίσει ένα πιο κοινωνικό προφίλ προς άγρα ψήφων δεν μπορεί τελικά να κρύψει τι πραγματικά πιστεύει και τι πραγματικά θέλει να κάνει.

Γιατί με βάση τα όσα αποκαλυπτικά είπε χθες όλοι καταλάβαμε ότι με κυβέρνηση Μητοστάκη του νεώτερου η σταθερή 8ωρη εργασία με όλα τα δικαιώματα που τη συνοδεύουν για τον εργαζόμενο πάνε περίπατο, καθώς θα καταργηθούν επί της ουσίας και θα κυριαρχήσει ο κανόνας της ευελίξιας στην αγορά εργασίας με “νέου τύπου” συμβάσεις απασχόλησης!

Και αυτό το μοντέλο κατά τον πρόεδρο της ΝΔ “μπορεί να ιδωθεί και ως ευκαιρία αύξησης της απασχόλησης, σε ένα περιβάλλον γήρανσης του πληθυσμού, ιδίως στην Ευρώπη και στις αναπτυγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας”.

Εν κατακλείδι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτά που λέει και υπόσχεται, εξελίσσεται στον… καλύτερο φίλο της κυβέρνησης!

πηγή: fmvoice.gr

Leave a Reply

Top