Είστε εδώ
Home > FAQ media > Μήνυμα στήριξης και από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς Κ. Βαξεβάνη: “Aνησυχούμε για την επιδείνωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα”

Μήνυμα στήριξης και από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς Κ. Βαξεβάνη: “Aνησυχούμε για την επιδείνωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα”

Μετά την έκφραση στήριξης των «Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα» και αφού έχουν προηγηθεί το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ελβετική εφημερίδα “Le Matin” και η ιστοσελίδα «Euractiv” , και το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στο πλευρό του Κ. Βαξεβάνη.

Το μήνυμα του προς την κυβέρνηση στέλνει το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για «λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία» των δημοσιογράφων στην Ελλάδα μετά το σοκ που προξένησε στην παγκόσμια κοινότητα η δολοφονία του Γ. Καραιβάζ.

Σε δήλωσή της στο documentonews.gr, η Eva Cossé, εκπρόσωπος του Human Rights Watch στην Ελλάδα έδωσε μία εικόνα για την κατάσταση τρομοκρατίας και ανελευθερίας που επικρατεί στα ελληνικά ΜΜΕ λέγοντας :
«Τον τελευταίο χρόνο, ανησυχούμε ιδιαίτερα για την επιδείνωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, από επιθέσεις και παρενοχλήσεις εναντίον δημοσιογράφων που καλύπτουν πορείες, ανησυχούμε σχετικά με την ανεξαρτησία των mainstream ΜΜΕ και τη λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι τον συγκλονιστικό θανατηφόρο πυροβολισμό κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ»

Συνεχίζοντας με τη δήλωση της, ξεκαθάρισε πως σαν οργανισμός στέκονται στο πλευρό του Κ. Βαξεβάνη ο οποίος βρίσκεται σε κίνδυνο :
«Το γεγονός ότι Έλληνας ερευνητής δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, έλαβε πληροφορίες που τον κάνουν να φοβάται τη ζωή του είναι ένας ακόμη λόγος ανησυχίας».

Κλείνοντας, εφιστά την προσοχή της κυβέρνησης και την λήψη των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να μην «θρηνήσει» ο δημοσιογραφικός κόσμος και άλλα θύματα :
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να δημιουργήσει ένα ελεύθερο και ασφαλές περιβάλλον για τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης και θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία αλλά και το έργο τους».

Πηγή : documentonews.gr

Leave a Reply

11 + 17 =

Top