Είστε εδώ
Home > FAQ news > Μήνυμα Γεννηματά μία ημέρα μετά την “καθαίρεση” Λοβέρδου σε όσους “λοξοκοιτούν” προς τη ΝΔ: “Όχι στην υπονόμευση του ΑΣΕΠ από το «Μαξίμου ΑΕ» – Το αίτημα της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση ενισχύεται καθημερινά”

Μήνυμα Γεννηματά μία ημέρα μετά την “καθαίρεση” Λοβέρδου σε όσους “λοξοκοιτούν” προς τη ΝΔ: “Όχι στην υπονόμευση του ΑΣΕΠ από το «Μαξίμου ΑΕ» – Το αίτημα της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση ενισχύεται καθημερινά”

«Οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις είναι στο επίκεντρο της προοδευτικής διακυβέρνησης που επαγγελλόμαστε, που καθημερινά ενισχύεται ως αίτημα της κοινωνίας» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ.Και πρόσθεσε με νόημα: «Και όποιος έχει… απορίες για το τι συμπεριλαμβάνει και τι όχι η πολυσυζητημένη προοδευτική διακυβέρνηση, δεν έχει παρά να ακούσει τι ζητούν οι προοδευτικοί πολίτες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πανευρωπαϊκά. Ή απλά να διαβάσει τις δικές μας προτάσεις».

Μόλις μια ημέρα μετά την «καρατόμηση» του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής και έστειλε σαφές μήνυμα στα στελέχη του κόμματος που «λοξοκοιτούν» προς τη ΝΔ ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή του εμβληματικού νόμου Πεπονή. «Το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να συναινέσει στην καταστρατήγηση και αποδυνάμωση αυτής της ιστορικής μεταρρύθμισης» είπε η κυρία Γεννηματά και ξεκαθάρισε: «είναι σαφές ότι καταψηφίζουμε αυτό το νομοσχέδιο που εξυπηρετεί τους ρουσφετολογικούς στόχους της Μαξίμου ΑΕ.

Η κυρία Γεννηματά κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο για την αλλαγή του ΑΣΕΠ ανοίγει «κερκόπορτα» δίνοντας δυνατότητα για διενέργεια συνεντεύξεων στην πρόσληψη όχι μόνο ειδικού επιστημονικού προσωπικού αλλά για όλες τις κατηγορίες με την επίκληση λόγων υγείας και ασφάλειας. Αντίστοιχη κριτική άσκησε επίσης στην εισαγωγή «δήθεν τεστ δεξιοτήτων, ορθοφωνίας ή γυμναστικής» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει παλαιοκομματικές πρακτικές. «Το Μαξίμου ΑΕ δεν είναι μεταρρύθμιση» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Βολές σε Μητσοτάκη για τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό
Η κυρία Γεννηματά επέκρινε όμως και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφονται στον εμβολιασμό των πολιτών. «Στη χθεσινή συνέντευξή του ο πρωθυπουργός περιέγραψε μαγικές εικόνες για τον εμβολιασμό» ανέφερε και σχολίασε σκωπτικά: «με τα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια». Ταυτόχρονα κάλεσε την κυβέρνηση να παγώσει τους πλειστηριασμούς τουλάχιστον για ένα εξάμηνο.

Πηγή: documentonews.gr – Άγγελος Προβολισιάνος / ieidiseis.gr
Φωτό: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Leave a Reply

ten + nine =

Top