Είστε εδώ
Home > FAQ news > Μία ωραία ατμόσφαιρα στο ΚΙΝΑΛ! Το Ποτάμι λέει “ναι” στην πρόταση μομφής αλλά “καρφώνει” τη Φώφη: Οι 5 καλούνται να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός

Μία ωραία ατμόσφαιρα στο ΚΙΝΑΛ! Το Ποτάμι λέει “ναι” στην πρόταση μομφής αλλά “καρφώνει” τη Φώφη: Οι 5 καλούνται να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός

“Ναι” στην πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ θα πει το Ποτάμι, την ίδια ώρα όμως εκτοξεύει “βέλη” κατά της Φώφης Γεννηματά για τη στάση της απέναντι στην συμφωνία για το “Μακεδονικό”, με πηγές του κόμματος να καταγγέλλουν ότι μετά το πολιτικό συμβούλιο «οι πέντε καλούνται να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός».

Αφορμή για το σχόλιο πηγών από το Ποτάμι ήταν οι διαρροές σύμφωνα με τις οποίες κατά την άκαρπη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής το βράδυ της Τετάρτης, με αντικείμενο τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, όλοι πλην της Φώφης Γεννηματά συμφωνούν ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία στα συμφωνηθέντα, ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να επιβάλει τη θέση της, που είναι αντίθετη.

Όπως αναφέρουν, «στο πολιτικό συμβούλιο, πέντε από τα έξι μέλη του, υποστήριξαν την ίδια άποψη για τη συμφωνία ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είχε διαφορετική άποψη. Και σήμερα, καλούνται οι πέντε να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός!».

Τονίζουν με έμφαση δε ότι όταν αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός νέου κινήματος, «δεν είχαμε κατά νου ότι θα επανασυστήσουμε ένα παρωχημένο μονοκρατορικό μοντέλο».

Όσον αφορά την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι θα την στηρίξει.

Οι πηγές του κόμματος επισήμαναν ότι «οι αντιθέσεις με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι τόσο ξεκάθαρες που επιβάλλουν να μην έχουν από εμάς ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή τους».

«Θα ψηφίσουμε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, διότι στρέφεται συνολικά κατά της κυβέρνησης και εμείς είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση» ανέφεραν.

Πηγή: efsyn.gr

Leave a Reply

Top