Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > #μετονΔημήτρη – Η Έλενα Ακρίτα στηλιτεύει την συμπεριφορά του συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Απ. Δοξιάδη και υπενθυμίζει την ιστορία των “Νέων”! “Καραπαναγιωτης-Καψής-Ρωμαίος. Δεν ίδρωνε το αυτί τους”

#μετονΔημήτρη – Η Έλενα Ακρίτα στηλιτεύει την συμπεριφορά του συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Απ. Δοξιάδη και υπενθυμίζει την ιστορία των “Νέων”! “Καραπαναγιωτης-Καψής-Ρωμαίος. Δεν ίδρωνε το αυτί τους”

Τα όσα γράφτηκαν από τον συνεργάτη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Απόστολο Δοξιάδη, ο οποίος με χυδαίο τρόπο έστρεψε τα «βέλη» του κατά του δημοσιογράφου των “Νεων” Δημήτρη Ν.Μανιάτη, προκάλεσαν τις σφοδρές αντιδράσεις, τόσο του πολιικού (ΣΥΡΙΖΑ ) όοσ και τιυ δημοσιογραφικού κόσμου, αλλά και έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Η γνωστή αρθρογράφος Έλενα Ακρίτα, τοποθετήθηκε επίσης, με τη σειρά της για το θέμα, χαρακτηρίζοντας ως ανεπίτρεπτη τη συμπεριφορά του Δοξιάδη. ενώ εκφραζει την αλληλεγγλυη της στον Δημήτρη Ν. Μανιάτη.

Η τοποθέτηση της Έλενας Ακρίτα
Κύριοι,

Εργάζομαι στον ΔΟΛ πάνω από 40 χρόνια. Ουδέποτε θυμάμαι τον μεγάλο Λέοντα Καραπαναγιώτη, τον δάσκαλο μου Γιάννη Καψή, τον Γιώργο Ρωμαίο κι άλλους ιστορικούς διευθυντές των εντύπων, να υποκύπτουν σε πιέσεις τύπου ‘πρόσλαβε αυτόν’, ή ‘απόλυσε τον άλλον’.

Δεν ίδρωνε το αυτί τους, στήριζαν την ελευθερία της έκφρασης, υποστήριζαν το δικαίωμα στην αντίθετη άποψη. Ούτε καν απαντούσαν σε κάτι τέτοιες ‘παρεμβάσεις’ – για να να μην πω πως παρόμοια τελεσίγραφα συχνά λειτουργούσαν αντίστροφα.

Δεν ήταν όλα ρόδινα στον οργανισμό. Υπήρξαν εξαιρέσεις συναδέλφων που απολύθηκαν μόνο και μόνο επειδή έμειναν αμετακίνητοι στις αρχές τους ή επειδή διεκδίκησαν τα αυτονόητα, όμως αυτό έγινε αργότερα επί Ψυχάρη.

Θεωρώ ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά του Απόστολου Δοξιάδη. Το γεγονός πως ενίοτε αρθρογραφεί στα ΝΕΑ καθ’ ουδένα τρόπο τον νομιμοποιεί να παρεμβαίνει εμμέσως πλην σαφώς ζητώντας – για να μην πω απαιτώντας – την απόλυση του οιουδήποτε εργαζόμενου στην εφημερίδα.

O Δημήτρης Μανιάτης είναι ένας έντιμος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας αρθρογράφος με εξαιρετικό κείμενο, ένας άνθρωπος με γνώσεις, ουσία και περιεχόμενο. Τον τιμώ. Είμαι στο πλευρό του. Εννοείται. #μετονΔημήτρη

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

Top