Είστε εδώ
Home > FAQ news > Μετά την Ελλάδα, τα ακούει και η Ιταλία! Ο Γιούνκερ καλεί τους Ιταλούς να δουλέψουν περισσότερο, να είναι λιγότερο διεφθαρμένοι και να μη τα ρίχνουν όλα στην ΕΕ…

Μετά την Ελλάδα, τα ακούει και η Ιταλία! Ο Γιούνκερ καλεί τους Ιταλούς να δουλέψουν περισσότερο, να είναι λιγότερο διεφθαρμένοι και να μη τα ρίχνουν όλα στην ΕΕ…

Σφοδρές αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσουν δηλώσεις που έκανε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν, αφού ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε τους Ιταλούς να πάψουν να ζητούν από την Ε.Ε. ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας τους, να είναι λιγότερο διεφθαρμένοι και να δουλεύουν περισσότερο!

Οι δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν αναμένεται να διευκολύνουν την επίλυση της πολιτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ιταλία, ειδικά όσον αφορά τις μελλοντικές σχέσεις της Ρώμης με τις Βρυξέλλες.

Για να «χρυσώσει» το χάπι των δηλώσεών του, που θυμίζουν ανάλογες με αυτές που άκουσε η Ελλάδα από Ευρωπαίους αξιωματούχους τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, είπε ότι «είναι βαθιά ερωτευμένος με την “μπέλα Ιτάλια”».

Ωστόσο, συμπλήρωσε, δεν μπορεί να επιτρέψει να αποδίδονται όλα τα προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στην Κομισιόν.

«Οι Ιταλοί πρέπει να φροντίσουν τις φτωχές περιοχές της χώρας τους. Αυτό σημαίνει περισσότερη δουλειά, λιγότερη διαφθορά και σοβαρότητα», είπε.

«Εμείς θα τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε, όπως πάντα, αλλά μη ρίχνετε την ευθύνη στην Ε.Ε. Μια χώρα είναι χώρα και ένα έθνος είναι έθνος. Πρώτα οι χώρες, μετά η Ε.Ε.».

Πηγή: efsyn.gr 

Leave a Reply

Top