Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Μέσα σε καφέ είχαν κρύψει 351 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ στον Πειραιά

Μέσα σε καφέ είχαν κρύψει 351 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ στον Πειραιά

Μεγάλη ποσότητα κοκαϊνης εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από ευρείας κλίμακας έρευνας σε εμπορευματοκιβώτια προερχόμενα από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 351 κιλά και 725 γραμμάρια κοκαΐνης, στο πλαίσιο διυπηρεσιακής συνεργασίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΚΑΤ., με τη συνδρομή του γραφείου DEA της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, κατά το χρονικό διάστημα 12 έως 19 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ελέγχθηκαν πάνω από 150 εμπορευματοκιβώτια, ενώ σε ένα απο τα κοντέινερ που ελέγχθηκαν, το οποίο προερχόταν από τη Γουατεμάλα, με νόμιμο φορτίο τσουβάλια καφέ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 298 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 351 κιλών και 725 γραμμαρίων.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών διενεργείται προανάκριση, ενώ κλήθηκε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση κι έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

με πληροφορίες από hellasjournal.com

Leave a Reply

fifteen − twelve =

Top