Είστε εδώ
Home > FAQ news > Μεγαλοπρεπές “άδειασμα” Μητσοτάκη και από τον Σταύρο Ξαρχάκο: Ο αγώνας μας δεν έχει σχέση με τον προεκλογικὀ αγώνα κανενός – Πληροφορώ τον κ.Μητσοτάκη ότι δεν είμαστε επαίτες για να ζητάμε ένα “συμβολικό ποσό”

Μεγαλοπρεπές “άδειασμα” Μητσοτάκη και από τον Σταύρο Ξαρχάκο: Ο αγώνας μας δεν έχει σχέση με τον προεκλογικὀ αγώνα κανενός – Πληροφορώ τον κ.Μητσοτάκη ότι δεν είμαστε επαίτες για να ζητάμε ένα “συμβολικό ποσό”

Οργισμένη ήταν η αντίδραση και του Σταύρου Ξαρχάκου στο βίντεο που κυκλοφόρησε η Νέα Δημοκρατία μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με καταξιωμένους έλληνες καλλιτέχνες από τον χώρου του τραγουδιού, όπου χρησιμοποιήθηκαν πλάνα από τη συνάντηση σε ένα προεκλογικλό ουσιαστικά βίντεο.

«Κατ᾽ αρχάς θα πρέπει άμεσα να κατέβει αυτό το σποτ. Ο αγώνας των δημιουργών δεν έχει σχέση με τον προεκλογικὀ αγώνα κανενός», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σταύρος Ξαρχάκος, επισημαίνοντας πως η συνάντηση χρησιμοποιήθηκε σε σποτ προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός αγώνας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Λυπάμαι πάρα πολύ», σημειώνει ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος –σημειωτέον- υπήρξε ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το διάστημα από το 1999 έως το 2004.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησης του, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης αναφέρει πως ενώ εδώ και χρόνια ο ίδιος έχει δώσει μεγάλο αγώνα σχετικά με την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχε λάβει μόνο… αδιαφορία.

«Αντιθέτως ήταν ακαριαία η αντίδραση του κ. Τσίπρα και οφείλω να πω ότι ήταν και η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι ένας Πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το θέμα αυτό (χωρίς να βγει στα κανάλια να το διαφημίσει)», τονίζει ο κ. Ξαρχάκος τη συνέχεια.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σταύρου Ξαρχάκου:

“Σήμερα το πρωι πληροφορήθηκα ότι η χθεσινή συνάντηση μέρους των δημιουργών με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιήθηκε σε σποτ για να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός του αγώνας. 
Λυπάμαι πάρα πολύ. 
Ως ένας άνθρωπος, ο οποίος μάχεται εδω και δεκαετίες για τα δικαιώματα των δημιουργών, απέναντι στη ληστρική και κακουργηματική διαχείρησή τους από την ΑΕΠΙ και την οικογένεια Ξανθόπουλου, οφείλω με λίγα λόγια να διευκρινήσω κάποια πράγματα, όσο πιο σύντομα μπορώ, διότι πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι αλλά και δίκαιοι ως προς το ποιοί βοήθησαν και ποιοί όχι, στον αγώνα αυτό, αλλά και να είναι συγκεκριμένα τα όρια των εκάστοτε πολιτικών απέναντι σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος δεν έχει σχέση με κανενα κόμμα και καμία παράταξη.
Κατ᾽ αρχάς θα πρέπει άμεσα να κατέβει αυτό το σποτ. 
Ο αγώνας των δημιουργών δεν έχει σχέση με τον προεκλογικὀ αγώνα κανενός. 
Εδώ και αρκετά χρόνια, το αυτονόητο, δηλαδή η προστασία των κόπων και των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών από το Κρατος και τη Δικαιοσύνη, δεν εφαρμοζόταν. Εγώ ο ίδιος έχω συναντηθεί κατα καιρούς με τους κ. Παπανδρέου, Σαμαρά χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα αυτή η αδιαφορία, μου γέννησε έως και υποψίες. Αντιθέτως ήταν ακαριαία η αντίδραση του κ. Τσίπρα και οφείλω να πω ότι ήταν και η πρώτη φορά που αισθάνθηκα οτι ένας Πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το θέμα αυτο (χωρίς να βγεί στα κανάλια να το διαφημίσει).
Τέλος, να πληροφορήσω τον κ.Μητσοτάκη, ότι δε ζητάμε κανένα συμβολικό ποσόν από κανέναν. Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε τους κόπους μας, ζητάμε αυτά που σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχουν, ζητάμε να μπορούμε να ζούμε από το έργο μας, ζητάμε Δικαιοσύνη”.

Πηγή: altsantiri.gr

Leave a Reply

Top