Είστε εδώ

Μεγαλοφυής πολιτική κίνηση Τσίπρα, που βάζει στο ίδιο όργανο Καμμένο-Μουζάλα.Ποιοι αποτελούν το παντοδύναμο υπερ-ΚΥΣΕΑ μεταναστευτικής πολιτικής

Τη χρυσή τομή που έψαχνε, μετέτρεψε σε “χρυση ευκαιρία” για την κυβέρνηση, την Πολιτεία, αλλά και τη σωστή αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της διαχείρισης των προσφυγικών ροών, με μια καταλυτική πολιτική πρωτοβουλία, ο Πρωθυπουργός Αλ Τσίπρας ( δικαιώνοντας πολιτικά και τον Πάνο Καμμένο που μιλούσε για πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού…) Τη σύσταση κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής αποφάσισε η κυβέρνηση, κατά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Πρόεδρος του Συμβουλίου θα είναι ο πρωθυπουργός ( Αλ Τσίπρας ), ενώ σε αυτό θα συμμετέχουν ως μέλη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ( Π. Καμμένος ), ο υπουργός Εξωτερικών ( Ν Κοτζιάς ), ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( Ν Παρασκευόπουλος ), ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ( Θ Δρίτσας ), ο υπουργός Επικρατείας (αρμόδιος για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλ Φλαμπουράρης) , ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Ν Τόσκας), ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας), ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας (Δ Βίτσας ), ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ( Ν Ξυδάκης ), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών (αρμόδιος για τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής Δ Μάρδας) και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (αρμόδιος για τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Α Χαρίτσης).
Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτική μετέχουν, επίσης, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, και όσα άλλα μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί καλούνται κάθε φορά από τον πρωθυπουργό.
Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης Γιώργος Κυρίτσης, το Κυβερνητικό Συμβούλιο θα έχει ως στόχο το συντονισμό για την εφαρμογή της προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής, τη λήψη ενδεχόμενων μέτρων νομοθετικής πρωτοβουλίας, την παρακολούθηση και το συντονισμό της εφαρμογής των αποφάσεων και τη λήψη αποφάσεων για τη συγκρότηση επιχειρησιακών και επιτελικών ομάδων για την υλοποίηση της συμφωνίας.
Μπορεί, επίσης, να καλούνται για παροχή γνώμης στελέχη της δημόσιας διοίκησης.
Για τη σύσταση του Κυβερνητικού Συμβουλίου έχει ήδη σταλεί πράξη υπουργικού συμβουλίου η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επίσης, αποφασίστηκε ότι σε επίπεδο επιτελικών οργάνων θα γίνει λεπτομερές επιχειρησιακό πλάνο.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε την άμεση και πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, ωστόσο επισήμανε ότι για να προχωρήσει θα χρειαστεί η μείωση των ροών από τα τουρκικά παράλια. Τέλος, η ελληνική πλευρά θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη την άμεση συνδρομή τους για την εφαρμογή της συμφωνίας.

2 σχόλια στο “Μεγαλοφυής πολιτική κίνηση Τσίπρα, που βάζει στο ίδιο όργανο Καμμένο-Μουζάλα.Ποιοι αποτελούν το παντοδύναμο υπερ-ΚΥΣΕΑ μεταναστευτικής πολιτικής

  1. Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο κατρακύλας ώστε η αυτονόητη υποχρέωση κάθε εχέφρονα κυβερνήτη να φαντάζει ως “επαναστατική” πράξη. Η κίνηση αυτή έπρεπε να είχε γίνει την επομένη των εκλογών (25/0//2015). Αντί αυτού ο ημιμαθής Τσίπρας έκανε υπουργείο άνευ αντικειμένου, με το βαρύγδουπο τίτλο. Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής. Κι όπως πάντα, η επικοινωνία σε βάρος της ουσίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *