Είστε εδώ

(upd) Με την πλάτη στον τοίχο ο Κυριάκος μετά τα νέα στοιχεία για τον πραγματικό ιδιοκτήτη του λογαριασμού στη λίστα Λαγκάρντ. Τι απαντά ο Παπασταύρου

Έκθετος πλέον κάθε λεπτό που περνά χωρίς να παίρνει θέση, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς οι δικαστικές Αρχές στις Παρθένες Νήσους, απάντησαν στο αίτημα των αντίστοιχων ελληνικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν, ο πρώην συνεργάτης του Αντ Σαμαρά ,  Σταύρος Παπασταύρου είναι ο πραγματικός διακιούχος του λογαριασμού υπεράκτιας εταιρείας που διατηρούσε στον φορολογικό παράδεισο των νήσων και ανεφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ. Υπενθυμίζεται οτι ο πρώην έμμισθος σύμβουλος του Αντ Σαμαρά όταν εκείνος ήταν Πρωθυπουργός, πλήρωσε το πρόστιμο ύψους 3,2 εκατ ευρώ που του επεδίκασαν οι υπηρεσίες του ΥπΟικ για λογαριασμό 5,5 εκατ ευρώ σε ελβετική τράπεζα ( HSBC ), o οποίος αποκαλύφθηκε από τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε ότι ήταν δικά του τα λεφτά, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος ήταν απλώς ο διαχειριστής του λογαριασμού …
Πολιτικά, μετά από αυτή την εξέλιξη έρχεται σε ακόμα πιο δυσμενή θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μεχρι σήμερα είχε αποφύγει πεισματικά να πάρει θέση επάνω στο θέμα αλλά και στην κάλυψη που προσφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός στον συνεργάτη του ( ” Μακάρι να είχαμε 10 … Παπασταύρου!” ). Είναι προφανές ότι πλέον είναι δύσκολο όσο κι αν ο ίδιος έχει “δεσμεύσεις” απέναντι στον Αντ Σαμαρά και το περιβάλλον του ( Άδωνις, Βορίδης), να σύρει και τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος σε μια ηθική και πολιτική δοκιμασία, που σε σημαντικό βαθμό δεν τους αφορά …
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο  στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε αντίθεση με όσα έχει υποστηρίξει κατ’ εξακολούθηση ο ίδιος, δεν ήταν απλός διαχειριστής του συγκεκριμένου λογαριασμού της λίστας Λαγκάρντ, ούτε πληρεξούσιος άλλου επιχειρηματία, όπως παρουσίαζε τον εαυτό του, αλλά δικαιούχος του λογαριασμού και ιδιοκτήτης της εταιρείας.
Οι αποδείξεις για όλα τα παραπάνω αυτή τη φορά δεν έρχονται από τον Ερβέ Φαλσιανί και την επεξεργασία της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, ούτε καν από την ελβετική HSBC, αλλά από ένα βρετανικό υπερπόντιο έδαφος στην Καραϊβική θάλασσα: τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, έναν από τους διασημότερους φορολογικούς παραδείσους παγκοσμίως.
Σύμφωνα με έγγραφα που απέστειλε πρόσφατα η Εισαγγελία του συγκεκριμένου κράτους προς τις ελληνικές δικαστικές αρχές, ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τη συγκεκριμένη χώρα, προκύπτει ότι ο Σταύρος Παπασταύρου είναι συνδικαιούχος του συγκεκριμένου λογαριασμού.
Η απάντηση Παπασταύρου:
Ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου στην ανακοίνωση του αναφέρει πως ο ίδιος δεν γνωρίζει τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, κάνει λόγο για «επιλεκτική» επιλογή εγγράφων αλληλογραφίας και επαναλαμβάνει πως πραγματικός δικαιούχος της επίμαχης εταιρείας, ο λογαριασμός της οποίας εντοπίστηκε από τα αρχεία της «λίστας Λαγκάρντ», είναι ο επιχειρηματίας είναι ο Σάμπυ Μιωνή…
«Για άλλη μία φορά λίγες ώρες πριν από μία πολιτική συζήτηση στη Βουλή διαρρέονται επιλεκτικά και αποσπασματικά «νέα στοιχεία» που και εγώ αν και κατεξοχήν ενδιαφερόμενος για πρώτη φορά μέσω του Τύπου πληροφορούμαι! H αλήθεια διαστρεβλώνεται ή παρανοείται με προφανή στόχο την πολιτική εκμετάλλευση.
Αν πράγματι παρελήφθη από τις Ελληνικές Αρχές φάκελος δικαστικής συνδρομής αναφορικά με την εταιρεία Stabri Ltd, τότε σε αυτόν πρέπει να περιλαμβάνονται:
1. Το επίσημο μετοχολόγιο της εταιρείας που αναφέρει εμένα από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της εταιρείας ως μέτοχο στο όνομά μου αλλά ως Trustee/Εμπιστευματούχο για λογαριασμό του Σάμπυ Μιωνή («Stavros N. Papastavrou as trustee for Sabby Mionis»).
2. Το πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, που ρητά αναφέρει ότι οι μετοχές αναλαμβάνονται από εμένα στο όνομά μου αλλά ως Trustee/Εμπιστευματούχος για λογαριασμό του Σάμπυ Μιωνή («Stavros N. Papastavrou as trustee of Sabby Mionis»).
3. Η Πράξη Εμπίστευσης/Trust Deed του Ιουνίου 2005, που αποδεικνύει τη σχέση εμπίστευσης μεταξύ του Σάμπυ Μιωνή και εμού και των γονιών μου.
Σε σημερινά δημοσιεύματα παρουσιάζεται επιλεκτικά ως «συνταρακτικό νέο καταλυτικό στοιχείο» αλληλογραφία μου που αφορά την εταιρεία Stabri Ltd (ίδρυση, λειτουργία, μεταβολές) η οποία όμως αυτονόητα γίνεται στο όνομά μου, αφού εγώ είμαι εμπιστευματούχος της εταιρείας. Την ίδια στιγμή αποσιωπώνται τα παραπάνω επίσημα καταστατικά έγγραφα της εταιρείας, τα οποία αποδεικνύουν καταλυτικά ότι οποιαδήποτε αλληλογραφία ή ενέργεια, γινόταν πάντα για λογαριασμό του πραγματικού δικαιούχου της ως άνω εταιρείας επιχειρηματία και κατά τον τρόπο που προβλέπει ο θεσμός της εμπίστευσης (trust)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *