Είστε εδώ
Home > FAQ news > Με παρέμβαση και Αλ. Τσίπρα σχηματίζεται κυβέρνηση στη Γερμανία! Ναι του SPD στον «μεγάλο συνασπισμό» με τη Μέρκελ – Η απίστευτη αναφορά του Σούλτς μόνον στον Έλληνα Πρωθυπουργό!

Με παρέμβαση και Αλ. Τσίπρα σχηματίζεται κυβέρνηση στη Γερμανία! Ναι του SPD στον «μεγάλο συνασπισμό» με τη Μέρκελ – Η απίστευτη αναφορά του Σούλτς μόνον στον Έλληνα Πρωθυπουργό!

Φυσικά είμαστε όλοι ανακουφισμένοι», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στο SPD ( Σοσιαλδημοκρατικο κόμμα ) που άναψε το “πράσινο φως” για συμμετοχή σε κυβερνηση (νέου) μεγάλου συνασπισμού με το κόμμα της Μέρκελ!

Μιλώντας στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό «Phoenix», Μ. Σουλτς διαβεβαίωσε ότι «έπειτα από αυτή τη δύσκολη συζήτηση» θα προσπαθήσει να κρατήσει το κόμμα ενωμένο και να μεταφέρει τις επιφυλάξεις των στελεχών που καταψήφισαν την πρόταση της ηγεσίας στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν.

«Το σημαντικό είναι το κόμμα να παραμείνει ενωμένο», δήλωσε και τόνισε ότι το κείμενο των διερευνητικών συνομιλιών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κυβερνητικό πρόγραμμα και ο «μεγάλος» συνασπισμός δεν αποτελεί, όπως και πριν, μονόδρομο.

Πριν την ψηφοφορία σε μια φορτισμένη με ενταση και ενδιαφέρον από παγκοσμια ΜΜΕ, συνεδρίαση, Ο Μάρτιν Σουλτς (που αν το SPD έλεγε όχι στις συζητήσεις με τη Μέρκελ κινδύνευε να… «πέσει») έθεσε στους συνέδρους το δίλημμα διαπραγματεύσεις για «μεγάλο» συνασπισμό ή νέες εκλογές. Ζήτησε την εμπιστοσύνη των συντρόφων του και υποστήριξε ότι στις διερευνητικές συνομιλίες το SPD «πέτυχε πολλά».

Έδωσε δε, ιδιαίτερη έμφαση στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της προκαταρκτικής συμφωνίας. Και εκεί «μπήκε» ο… «παράγοντας» Αλέξης Τσίπρας.

Ο Μάρτιν Σουλτς έκανε αναφορά στο μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού πριν από κάποιες μέρες. Σε αυτό ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «αν το δικό σας πρόγραμμα για την Ευρώπη υλοποιηθεί, τότε θα μπορέσει και η νέα γενιά των Ελλήνων, οι νέοι στην Ελλάδα να ελπίζουν ξανά σε εργασία και απασχόληση».

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Top