Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Με fast track ρυθμούς προχωρά τα αντιπλημμυρικά στη Μάνδρα η Περιφέρεια Αττικής! Αναγκαστική απαλλοτρίωση 36.000 τ.μ. για να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα στους χειμάρρους

Με fast track ρυθμούς προχωρά τα αντιπλημμυρικά στη Μάνδρα η Περιφέρεια Αττικής! Αναγκαστική απαλλοτρίωση 36.000 τ.μ. για να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα στους χειμάρρους

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση της εργολαβίας του έργου «Εκτροπή του χειμάρρου της Αγίας Αικατερίνης και διευθέτηση του χειμάρρου Σούρες» στο Θριάσιο.

Η έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων στη Μάνδρα θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ (13/4/2018) της κήρυξης των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων.

Γεγονός που θα επιτρέψει τη δημοπράτηση της εργολαβίας για την εκτροπή του χείμαρρου της Αγίας Αικατερίνης και τη διευθέτηση του χειμάρρου Σούρες στο Θριάσιο να γίνει νωρίτερα από τον Αύγουστο του 2018.

«Το ένα καλό νέο ακολουθεί το άλλο» επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, αναφερόμενος στην προσεχή δημοπράτηση του έργου για την αποκατάσταση της ΠΕΟΑ Θηβών, συμπληρώνοντας: «Θα διαψευσθούν οι όποιες Κασσάνδρες και οι πολίτες θα δουν να υλοποιούνται σύντομα τα δυο αυτά έργα».

Σε ό,τι αφορά τις απαλλοτριώσεις ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι έγιναν «για λόγους δημόσιας ωφέλειας, μετά τις διαδικασίες του κατεπειγόντως που εφαρμόστηκαν ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης και τις ταχύτατες ενέργειες που γίνονται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής».

Υπενθύμισε ότι η προς απαλλοτρίωση έκταση ,σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, αφορά έκταση 35.994,99 τ.μ., εκ των οποίων 14.733,72 τ.μ. ιδιωτικές εκτάσεις, 7.465,46 τ.μ. δημοτικές εκτάσεις και 13.795,81 τ.μ. δημόσιες εκτάσεις.

Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Δημοσίου με προεκτιμώμενη δαπάνη 1.753.942 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top