Είστε εδώ

(Με 40 τάκατο !) Κλείνουν Μητσοτάκης – Ζούλας την ΕΡΤ3 – Πετάει το γάντι ο Γ. Μυλόπουλος στον Τζιτζικώστα: «Οι εμπνευστές του μαύρου καταργούν τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ΕΡΤ3»

«Η ενέργεια αυτή ακυρώνει βίαια τον ιδιαίτερο ρόλο που διατηρούσε η ΕΡΤ3 – Να υπηρετεί το δικαίωμα και τη φωνή της περιφέρειας στην ενημέρωση»

Στην περαιτέρω απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ, αφήνει χωρίς δελτίο ειδήσεων την ΕΡΤ3.

Όπως τονίζει η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες των εργαζομένων της ΕΡΤ3 αναφορικά με την εξέλιξη του σταθμού και τον δραστικό περιορισμό του ενημερωτικού ρόλου του.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται με βάση το πρόγραμμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου η ΕΡΤ3 δε θα μεταδίδει πλέον δελτία ειδήσεων, καθώς το σύνολο του ενημερωτικού προγράμματος μεταφέρεται στο κανάλι Ertnews.

«Η ενέργεια αυτή αφενός διαψεύδει τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ, ότι ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού δε θα πληγεί, αφετέρου ακυρώνει βίαια τον ιδιαίτερο ρόλο που διατηρούσε από την ίδρυσή της η ΕΡΤ3, δηλαδή να υπηρετεί το δικαίωμα και τη φωνή της περιφέρειας στην ενημέρωση» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΕΘ.

Παράλληλα, η Ένωση προχωρώντας σε στάση εργασίας στην ΕΡΤ3 (12:00 – 15:00), την Τρίτη 29/8 καλεί την ίδια ημέρα, τα μέλη της σε συνέλευση.

«Η ενημερωτική φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν μπορεί να είναι ελλειμματική και γεωγραφικά περιορισμένη. Και το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3 δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται με μία τέτοια επιχείρηση παροπλισμού» δηλώνει το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ:

«Οι ανησυχίες και η αγωνία της ΕΣΗΕΜ-Θ και των εργαζομένων της ΕΡΤ3 για την εξέλιξη του σταθμού και τον δραστικό περιορισμό του ενημερωτικού ρόλου του επιβεβαιώνονται: Όπως φαίνεται από το πρόγραμμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου η ΕΡΤ3 δε θα μεταδίδει πλέον δελτία ειδήσεων, καθώς το σύνολο του ενημερωτικού προγράμματος μεταφέρεται στο κανάλι Ertnews.

Η ενέργεια αυτή αφενός διαψεύδει τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ, ότι ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού δε θα πληγεί, αφετέρου ακυρώνει βίαια τον ιδιαίτερο ρόλο που διατηρούσε από την ίδρυσή της η ΕΡΤ3, δηλαδή να υπηρετεί το δικαίωμα και τη φωνή της περιφέρειας στην ενημέρωση.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί ότι οι φορείς, οι οργανισμοί, οι πολιτικοί, που δραστηριοποιούνται στη Μακεδονία και τη Θράκη πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή την εξέλιξη ως προσωπική τους απώλεια και να αντιδράσουν. Το ίδιο και οι πολίτες της περιφέρειας. Η ενημερωτική φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν μπορεί να είναι ελλειμματική και γεωγραφικά περιορισμένη. Και το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3 δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται με μία τέτοια επιχείρηση παροπλισμού.

Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους που εργάζονται στην ΕΡΤ3 σε εργασιακή συνέλευση, την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023, στις 12.00, στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης, και προκηρύσσει στάση εργασίας στην ΕΡΤ3, την ίδια ημέρα από τις 12.00 έως τις 15.00»

Γιάννης Μυλόπουλος: «Οι εμπνευστές του μαύρου καταργούν τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ΕΡΤ3»

Την απαξίωση της ΕΡΤ3 με την κατάργηση των δελτίων ειδήσεων της στηλιτεύει με δήλωση του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Μυλόπουλος με την παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

«Να σηκώσουμε ένα τείχος υπεράσπισης του δημοκρατικού δικαιώματος της περιφέρειας να ενημερώνει και να ενημερώνεται με το δικό της ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, το τρίτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα ο κ. Μυλόπουλος καλεί τον σημερινό και εκ νέου υποψήφιο περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς και τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες να πάρουν θέση κατά του πρωτοφανούς, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, γεγονότος της αναστολής του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μυλόπουλου
«Η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ3, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί από την ημέρα της δημιουργίας της πολύτιμο βήμα αποκέντρωσης της ενημέρωσης και δίαυλο επικοινωνίας για την περιφέρεια όλης της χώρας.

Η συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη απαξίωση του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3 από τη διοίκηση τη ΕΡΤ και κατ’ επέκταση και της κυβέρνησης κορυφώνεται, με την κατάργηση κάθε δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3.

Υποβαθμίζουν ενημερωτικά το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, αφού το αφήνουν χωρίς αυτόνομο ενημερωτικό πρόγραμμα για τον κόσμο της περιφέρειας. Χωρίς ειδήσεις και χωρίς τα γεγονότα κάθε τοπικής κοινωνίας που εκ των πραγμάτων αποκλείονται από τα κεντρικά δελτία των Αθηνών.

Όταν η σημερινή κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, η ελληνική κοινωνία στάθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων της. Το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ξανά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ακυρώνοντας την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση του «μαύρου».

Και είναι τιμή μου ότι εκείνο τον Ιούνιο του 2015 ήμουν ο πρώτος πρόεδρος της ΔΕ της ΕΡΤ3 μετά το «μαύρο» της ΕΡΤ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του ανοίγματος και της επαναλειτουργίας της.

Σήμερα οι εμπνευστές του «μαύρου», πιστοί στη συγκεντρωτική πολιτική της κατάργησης του πλουραλισμού και της άσκησης ασφυκτικού ελέγχου στην ενημέρωση, έρχονται να φιμώσουν και πάλι τη δημόσια τηλεόραση, αυτή τη φορά καταργώντας τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ΕΡΤ3.

Η απόφαση αυτή πρέπει να βρει απέναντι όλες τις παραγωγικές, τις πνευματικές και τις κοινωνικές δυνάμεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΡΤ3 και το έμπειρο προσωπικό της μπορούν να προσφέρουν πλουραλιστική και δημοκρατική ενημέρωση, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις και χωρίς παρωπίδες. Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμισή της.

Καλούμε τον σημερινό και εκ νέου υποψήφιο περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς και τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες να πάρουν θέση κατά του πρωτοφανούς, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, γεγονότος της αναστολής του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3.

Να σηκώσουμε ένα τείχος υπεράσπισης του δημοκρατικού δικαιώματος της περιφέρειας να ενημερώνει και να ενημερώνεται με το δικό της ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, το τρίτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *