Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Μας … θυμίζουν κάτι; Απόφοιτος του Χάρβαρντ, ανεπάγγελτος γόνος πλούσιας οικογένειας που έχει συμμαχήσει με την πλούσια ελίτ της χώρας ο άνθρωπος που υποκινεί τον Γκουαϊντό και την ανατροπή της κυβέρνησης!

Μας … θυμίζουν κάτι; Απόφοιτος του Χάρβαρντ, ανεπάγγελτος γόνος πλούσιας οικογένειας που έχει συμμαχήσει με την πλούσια ελίτ της χώρας ο άνθρωπος που υποκινεί τον Γκουαϊντό και την ανατροπή της κυβέρνησης!

Ο Λεοπόλδο Λόπεζ, σύμφωνα με το Associated Press, βρισκόταν μέχρι πριν λίγο διάστημα, σε κατ’ οίκον περιορισμό. Όμως, όπως αναφέρουν τα Μέσα διεθνώς, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ξαφνική άνοδο του Χουάν Γκουαϊδό από το πολιτικό περιθώριο στο να καταφέρει να αυτοανακηρυχθεί ως μελλοντικός πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Το Associated Press αναφέρει ότι ο Λεοπόλδο Λόπες, ο πολιτικός της αντιπολίτευσης που βρισκόταν σε κατ ‘οίκον περιορισμό, έχει απελευθερωθεί από στρατιωτικούς – κάτι που εξηγεί την παρουσία του δίπλα στον Χουάν Γκουαϊδό αλλά και το μήνυμά του για να κατέβει ο κόσμος και να διαδηλώσει. Ήταν ο Λόπες που εξασφάλισε ότι ο Γκουαϊδό θα ηγηθεί της εθνικής συνέλευσης όταν ο Νικολάς Μαδούρο ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του στις αρχές Ιανουαρίου, τοποθετώντας τον «άνθρωπό του» στο κέντρο μιας γεωπολιτικής καταιγίδας όταν οι ΗΠΑ και μια σειρά άλλων δημοκρατιών τον αναγνώρισαν ως τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας.

Το αγαπημένο παιδί της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ο Λεοπόλδο Λόπες αφέθηκε ελεύθερος. Ο 46χρονος κρατούνταν τρία χρόνια στη φυλακή. Ο φανατικός υποστηρικτής του Χουάν Γκουαϊδό παρέμεινε σε κατ΄ οίκον περιορισμό από τις 8 Ιουλίου 2017. Παρά τον κατ’ οίκον περιορισμό του, ο ίδιος δεν παρέλειψε να δυναμιτίσει το κλίμα, παρά τις ελπίδες του Μαδούρο για προσπάθεια αποκλιμάκωσης.

Ο Λεοπόλδο Λόπες εμφανίστηκε μπροστά στους υποστηρικτές του με μια σημαία της Βενεζουέλας και δήλωσε ότι θα πολεμήσει για την «απελευθέρωση» της χώρας του.

«Εξακολουθώ να αντιτίθεμαι σθεναρά σε αυτό το καθεστώς», είχε υπογραμμίσει αναφερόμενος στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

«Έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια στη φυλακή, ελπίζω ο Λόπες να μετανοήσει και να στείλει ένα μήνυμα ειρήνης, διότι η χώρα επιθυμεί την ειρήνη», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, λίγες ώρες πριν την απελευθέρωσή του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας είχε ανακοινώσει στον λογαριασμό του στο Twitter ότι αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Λόπες «για ιατρικούς λόγους».

Ο 46χρονος, ιδρυτής του κόμματος της αντιπολίτευσης, είχε καταδικαστεί για υποκίνηση στη βία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων το 2014. Τότε από τον Φεβρουάριο ως τον Μάιο είχαν σκοτωθεί 43 άνθρωποι.

Γόνος πλούσιας οικογένειας με σπουδές στο Χάρβαρντ, ο Λεοπόλδο Λόπες (μαζί με τη σύζυγό του Λίλιαν Τίντορι) είναι το αγαπημένο παιδί των πλουσίων και όλης της συντηρητικής, φιλελεύθερης παράταξης. Η πλευρά του Νικολάς Μαδούρο τον θεωρεί επικίνδυνο ριζοσπάστη, ο οποίος έχει συμμαχήσει με την πλούσια ελίτ της χώρας.

Ο Λόπες είχε ενεργό συμμετοχή στο σύντομης διάρκειας πραξικόπημα του 2002 κατά του Ούγκο Τσάβες, όταν βοήθησε στη σύλληψη ενός υπουργού.

Πηγή: ethnos.gr

One thought on “Μας … θυμίζουν κάτι; Απόφοιτος του Χάρβαρντ, ανεπάγγελτος γόνος πλούσιας οικογένειας που έχει συμμαχήσει με την πλούσια ελίτ της χώρας ο άνθρωπος που υποκινεί τον Γκουαϊντό και την ανατροπή της κυβέρνησης!

Leave a Reply

Top