Είστε εδώ
Home > FAQ news > Μας έχουν φλομώσει στο ψέμα! Γεραπετρίτης: Θα υπάρξει κατ ιδίαν ενημέρωση σε όλα τα κόμματα … ( για ένα “ανύπαρκτο”, συμφωνα με το ΥΠΕΞ, θέμα )

Μας έχουν φλομώσει στο ψέμα! Γεραπετρίτης: Θα υπάρξει κατ ιδίαν ενημέρωση σε όλα τα κόμματα … ( για ένα “ανύπαρκτο”, συμφωνα με το ΥΠΕΞ, θέμα )

Ή έχουν χάσει την μπάλα εντελώς στην κυβέρνηση και βρίσκονται σε πανικό προ – τουρκικών – τετελεσμένων, ή …. απλά μας φλομώνουν στο ψέμα. Διαφορετικά δεν εξηγείται πως η μία ανακοίνωση δαψευδει την άλλη και πως ο Νο2 της κυβέρνησης Υπ. Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, λίγες ώρες αφού το ΥΠΕΞ διέψευσε ότι υπάρχει θέμα, βγαίνει και δηλώνει οτι “αυτα τα πράγματα δεν συζητιώνται δημόσια και πως το ΥΠΕΞ θα ενημερώσει κάθε κόμμα ξεχωριστά για το θέμα στον Έβρο”. Μας λέει δηλαδή οτι η κυβέρνηση θα ενημερωσει επίσημα τα κόμματα για ένα ανύπαρκτο -συμφωνα με το ΥΠΕΞ- θέμα !

Πιο συγκεριμένα σε συνέντευξη που έδωσε στο «Θέμα 104,6», ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «τα εθνικά ζητήματα και ιδίως αυτά που έχουν να κάνουν με την κυριαρχία, όπως αυτό των ελληνικών εδαφών, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνεση και σοβαρότητα, δεν μπορούν να γίνονται σε επίπεδο δημοσίου διαλόγου και ανακοινώσεων Τύπου. Θα υπάρξει, προφανώς, ενημέρωση εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών σε όλα τα κόμματα για να έχουν εικόνα των πραγμάτων, ούτως ή άλλως υπάρχει τακτική, περιοδική ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών προς τους εκπροσώπους των κομμάτων. Βασική μας πολιτική», τόνισε με έμφαση, «είναι: καμία εθνική υπαναχώρηση, απόλυτο σθένος σε οποιαδήποτε πρόκληση, αλλά και καταλλαγή όταν αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες. Θα πράξουμε το χρέος μας χωρίς καμία απολύτως εθνική υστέρηση».

Ο,τιδήποτε, εξάλλου, «έχει να κάνει με την εθνική άμυνα και κυριαρχία, έχει από μόνο του ένα στοιχείο σοβαρότητας, δεν υποτιμάται ποτέ. Το παρακολουθούμε από πολύ κοντά, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, τα διαβήματα τόσο στην Αθήνα όσο και στην Άγκυρα. Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε σε ο,τιδήποτε χρειαστεί και θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει μια σοβαρή καταλλαγή στα πράγματα, έτσι ώστε να μην υπάρξει κλιμάκωση. Καλό είναι το ζήτημα να μην τροφοδοτείται πολιτικά, αλλά να υπάρξει πολιτική σύνεση στο εσωτερικό και εθνική ομοψυχία προς το εξωτερικό», ζήτησε κλείνοντας την απάντησή του στο σχετικό ζήτημα.

Πηγή: skai.grskai.gr

One thought on “Μας έχουν φλομώσει στο ψέμα! Γεραπετρίτης: Θα υπάρξει κατ ιδίαν ενημέρωση σε όλα τα κόμματα … ( για ένα “ανύπαρκτο”, συμφωνα με το ΥΠΕΞ, θέμα )

  1. Μου αρέσει που κάποιους, τους υπολογίζατε, και”σοβαρούς”( Δένδιας)!!! Ούτε ένας από δαύτους, μα ούτε ένας!!!

Leave a Reply

twenty − seven =

Top