Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Μαλλιά-κουβάρια” Βενιζέλος – Φώφη για τη συνταγματική αναθεώρηση! “Η κ.Γεννηματά πήρε πρωτοβουλία χωρίς να με ενημερώσει…” (vid)

“Μαλλιά-κουβάρια” Βενιζέλος – Φώφη για τη συνταγματική αναθεώρηση! “Η κ.Γεννηματά πήρε πρωτοβουλία χωρίς να με ενημερώσει…” (vid)

«Η κυρία Γεννηματά πήρε μια πολιτική πρωτοβουλία, για την οποία εγώ δεν είμαι ενημερωμένος. Δεν με ρώτησε κανείς, ούτε επί της ουσίας, ούτε επί των χειρισμών», είπε καλεσμένος στους “Αταίριαστους” στο ΣΚΑΙ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν είναι απλά ένα στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής ή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά πάνω απ’ όλα ένας καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, που επιφορτίστηκε «με το βαρύ καθήκον του γενικού εισηγητή της αναθεώρησης του Συντάγματος το 1995, από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη»…

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την απόλυτη διαφωνία του με την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για την συνταγματική αναθεώρηση γιατί «το πολιτικό και θεσμικό περιβάλλον είναι ακατάλληλο», με το επιχείρημα ότι η συνταγματική αναθεώρηση προϋποθέτει κοινοβουλευτική συναίνεση, πράγμα που με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι… αδύνατον, σύμφωνα με τον ίδιο.

Πρόσθεσε ακόμα ότι τα όσα προτείνουν η Φώφη Γεννηματά και ο επίσης καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, δηλαδή «να καταργηθεί ο σκληρός πυρήνας των μη αναθεωρούμενων διατάξεων του Συντάγματος και να μπορεί να γίνει αναθεώρηση σε μία Βουλή, σε μία σύνοδο, όταν για να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο θέλει 2/3», δεν… στέκουν, καθώς με αυτόν τον τρόπο «πιο εύκολα θα αλλάζεις το Σύνταγμα από τον εκλογικό νόμο»!

Και δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Φώφη Γεννηματά ότι προκαλεί «σύγχυση», καταλήγοντας: «Δεν ρώτησαν εμένα. Δεν ρώτησαν τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ποιον ρώτησαν;».

Πηγή: documentonews.gr

4 thoughts on ““Μαλλιά-κουβάρια” Βενιζέλος – Φώφη για τη συνταγματική αναθεώρηση! “Η κ.Γεννηματά πήρε πρωτοβουλία χωρίς να με ενημερώσει…” (vid)

  1. είσαι ένας κλέφτης και μάταια προσπαθείς αλήτη να δικαιολογήσεις τον δήθεν αθώο εαυτό σου,ντροπή σου είσαι ένας κλέφτης και κράτα την ρητορεία σου για το σπίτι σου..Έλεος πια….

Leave a Reply

Top