Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Μακεδονικό: “Ιερά – καλλιτεχνική- αγανάκτηση” με το αζημίωτο …

Μακεδονικό: “Ιερά – καλλιτεχνική- αγανάκτηση” με το αζημίωτο …

Διόλου ανιδιοτελής η “ιερά οργή” που έπιασε ορισμένους καλλιτέχνες, άνδρες και γυναίκες, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το όνομα της γειτονικής χώρας.

Ούτε η μείωση των συντάξεων από τους Σαμαροβενιζέλους, που οδήγησε στη φτωχοποίηση των συνταξιούχων, ούτε η κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας και παιδείας, από τις μνημονιακές πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τους είχαν αφυπνίσει – ούτε καν “ταράξει”.

Ούτε και τους ακούσαμε να παίρνουν θέση όταν από το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αλλάξει και αλλάζει τη ρότα της χώρας, κλείνοντας το κεφάλαιο “επιτροπεία” και επιχειρώντας, σε δύσκολο πλαίσιο, να ελαφρύνει τα βάρη των πιο ευάλωτων και αδύναμων… Τίποτε. Τσιμουδιά. Μόκο. Μούγκα στη στρούγκα.

Κι αίφνης τους… ακούμε ενόψει του συλλαλητηρίου να βγάζουν το… σπαθί της εθνικοφροσύνης! Οποία “ιερή αγανάκτηση” – που όμως δεν είναι και τόσο αθώα, αν σκεφθεί κανείς τις δεσμεύσεις αρκετών αυπό αυτούς σε… τράπεζα – χρηματοδότη τους καθώς και άλλες “διασυνδέσεις” με κανάλια και διαφημιστικές…

Πέρα όμως από αυτό, η “ιερή αγανάκτησή” τους είναι και άκρως υποκριτική. Γιατί κάμποσοι από αυτούς έχουν κάνει το ταξίδι στην ΠΓΔΜ κι έχουν κάνει συναυλίες και παραστάσεις με το αζημίωτο φυσικά. Και ψόγος ουδείς. Το πρόβλημα είναι απλά η α λα καρτ μνήμη τους και η επιλεκτική οργή τους...

(σ.σ.: Η φωτογραφία είναι από τους Ολυμπιακους Αγώνες του Ρίο το 2016. Τα Σκόπια παρελαύνουν ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με τον ήλιο της Βεργίνας και κανείς … “καλλιτέχνης” δεν συγκινείται)

Αεπιπιτσα

3 thoughts on “Μακεδονικό: “Ιερά – καλλιτεχνική- αγανάκτηση” με το αζημίωτο …

Leave a Reply

five + one =

Top