Είστε εδώ

Μακάρι να υπήρχαν πολλοί τέτοιοι ” παλαβοί “!Βάστα γερά Κοντονή. Βάστα γερά…

Προχθές στη Βουλή ήταν ο πρόεδρος Κυριάκος (ξέρετε αυτός που έγινε “άντρας”, ΣΥΓΝΩΜΗ… πρόεδρος ήθελα να πω, από αρχηγός κόμματος, σε μια νύχτα, κατά το συγκρότημα του Παλαιού Φαλήρου ), που δήθεν “αθώα”, πρότεινε στον Πρωθυπουργό να συσταθεί, “ανταποδοτικά” για την Επιτροπή Διερεύνησης των δανείων σε ΜΜΕ και Κόμματα από τις Τράπεζες, και Επιτροπή Διερευνησης Ποινικών Ευθυνών για τα capital controls και το τρίτο Μνημόνιο του Ιουλίου. Ωσάν δηλαδή, να μην φταίει κανείς από τους προηγούμενους, για το γεγονός ότι η χώρα τα προηγούμενα 5 χρόνια ενώ υπέγραψε δύο εξοντωτικά ( τοξικά για τον απλό λαό ) Μνημόνια και δανείστηκε περισσότερα από 280 δις, βρέθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο με την πλάτη στον τοίχο και με ανάγκη νέων μέτρων και νέου δανείου για να μην χρεοκοπήσει και γι αυτό οι δανειστές είχαν σταματήσει να καταβάλλουν τις τελευταίες δόσεις και γι αυτό Σαμαράς και Βενιζέλος αιτήθηκαν και πήραν “γραμμή έκτακτης χρηματοδοτικής στήριξης” για 2 μήνες! Όσο περίπου, δηλαδή είχαν σχεδιάσει ότι θα κράταγε η “αριστερή παρένθεση” προτού επιστρέψουν οι ίδιοι και υπογράψουν τα πάντα σε μια ώρα …!!!
Ωσάν δηλαδή να μην φταίει κανείς από τους προηγούμενους που οι ελληνικές τράπεζες, από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, είχαν μεταβληθεί τα προηγούμενα χρόνια σε εργαστήρια έκδοσης θαλασσοδανείων σε κόμματα, ΜΜΕ, ημετέρους και brokers προμήθειας αφορολόγητου χρήματος εδώ και στο εξωτερικό…Με λογική βέβαια συνέπεια να μετατραπούν σε κάτι σαν το γεφύρι της Άρτας. Που ολημερίς το ανακεφαλαιώνανε και το βράδυ “στέγνωνε” από ρευστό. Ρευστό που όπως αποδεικνύεται ακόμα και την εποχή των capital controls, έτρεχε από τα μπατζάκια, κάποιων … φίλων και κουμπάρων!!!
Και σήμερα ήρθε η ώρα του Σταύρου Κοντονή. «ΚΟ – ΝΤΟ – ΝΗ» ήταν το… εμπνευσμένο πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας, με το κεφάλι του υπουργού στο σώμα του Κορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν!!! Μάταια θα ψάξει κανείς να βρει κανείς κάποια αναφορά σε ενδεχόμενες, ευθύνες της ΕΠΟ για τη σημερινή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και για την πιθανότητα αποκλεισμού των ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Λες και στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα πήγαιναν τέλεια, μέχρι που εμφανίστηκε ένας τρελός, ονόματι Κοντονής που θέλει να το διαλύσει και να μας πάρει όλους στο λαιμό του. Η ίδια φρασεολογία, η ίδια προπαγάνδα με πέρυσι τον Ιούνιο και τον Τσίπρα, που θα μας οδηγούσε σε Grexit…
Αυτός ο τρελός λοιπόν –άκουσον, άκουσον…- φαίνεται να ενοχλείται από το γεγονός πως αυτή τη στιγμή στην ΕΠΟ «αποφασίζουν και διατάσσουν» καμιά ντουζίνα ποινικά διωκόμενοι ακόμη και για κακουργηματικού τύπου υποθέσεις.
Αυτός ο τρελός –άκουσον, άκουσον…- επίσης, φαίνεται να ενοχλείται από το γεγονός πως διαιτητής στον οποίο έχει επιβληθεί από τη Δικαιοσύνη ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, όχι μόνο παραμένει στους πίνακες, αλλά και καθαρά για λόγους πρόκλησης, ορίζεται σε κάθε αγωνιστική, είτε σαν πρώτος, είτε σαν τέταρτος. Για πάρτη του έχουν καταργηθεί οι νόρμες του συνηθισμένο rotation, των διαιτητών. Δεν είναι καν διεθνής. Αλλά είναι κάθε αγωνιστική στους ορισμούς. Γιατί; Για να δείξει η ΕΠΟ, πως δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα και πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι όπως το θέλει αυτή. Και αν μας αρέσει.
Αυτά δεν τα βλέπουν πολλοί συνάδελφοι του αθλητικού ρεπορτάζ δυστυχώς. Που υπερασπίζονται μαχητικά το δικαίωμα της ΕΠΟ να τα κάνει όλα αυτά χωρίς να την ενοχλεί κανένας. Το δικαίωμα της ΕΠΟ να έχει καταστεί η βασική αιτία για ένα ποδόσφαιρο χωρίς θεατές, πνιγμένο στη διαφθορά, με δυο τερατωδών διαστάσεων δικαστικές έρευνες να το σημαδεύουν την τελευταία πενταετία, με την ίδια στο επίκεντρο και των δύο. Σου λένε όμως… Και να διαλυθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Το δίλημμα είναι τελείως παραπλανητικό. Το ενδεχόμενο του περιβόητου «Grexit» αφορά πρώτιστα την ΕΠΟ. Είναι πρόβλημα βασικά της ΕΠΟ. Και είναι εσκεμμένη και παραπλανητική η προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν η πιο σοβαρή πτυχή του, η δήθεν διάλυση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Βασικό συστατικό αυτής της συντονισμένης προπαγανδιστικής προσπάθειας είναι να παρουσιαστεί πως ο Κοντονής δεν έχει κανένα πλάνο, πάει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα κλπ. Θα μας πάρει στον λαιμό του ο παλαβός, ένα πράγμα… Περίπου όπως πέρυσι τέτοια εποχή, ο Τσίπρας. Και κυρίως, όταν απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό, πέρυσι τον Ιούλιο για να αποφασίσει, όταν είχε φθάει ο κόμπος στο χτένι !

Ε, λοιπόν, μακάρι να υπήρχαν πολλοί τέτοιοι ” παλαβοί “
Βάστα γερά Κοντονή. Βάστα γερά
Βασισμένο πάνω στο άρθρο του Τάσου Τσατάλη στην Εφημερίδα των Συντακτών. Το άρθρο όπως είναι δημοσιευμένο, εδώ
Ο τίτλος δανεικός από φίλη στο facebook

One thought on “Μακάρι να υπήρχαν πολλοί τέτοιοι ” παλαβοί “!Βάστα γερά Κοντονή. Βάστα γερά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *