Είστε εδώ
Home > FAQ news > Λυκούδης: Η κυβέρνηση θα πάει μέχρι τέλους, ως τον Οκτώβριο του 2019 – Όλα ανοιχτά για το Ποτάμι ως τον Μάρτιο

Λυκούδης: Η κυβέρνηση θα πάει μέχρι τέλους, ως τον Οκτώβριο του 2019 – Όλα ανοιχτά για το Ποτάμι ως τον Μάρτιο

Για το θέμα των εκλογών και το χώρο της κεντροαριστεράς μίλησε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Η κυβέρνηση θα πάει μέχρι το τέλος, μέχρι τον Οκτώβριο του 2019“, προέβλεψε και εκτίμησε ότι θα υπάρξει “εξαιρετικά έντονη πόλωση σε σημείο πολιτικών αγριοτήτων, θα επιχειρηθεί διείσδυση στον μεσαίο χώρο και από τις δύο πλευρές”. “Δεν ξέρω -συνέχισε- τι θα κάνει το Ποτάμι, υπάρχει μια δέσμευση για αυτόνομη πορεία και η επιφύλαξη ότι αποφάσεις θα παρθούν τον Μάρτιο. Το Ποτάμι πρέπει να ξαναδεί με σοβαρότητα και ευθύνη τον τρόπο με τον οποίο υπάρχει και κινείται. Ένας κύκλος έχει κλείσει. Το “πάμε αυτόνομοι” δεν προχωράει. Έκανα απίστευτες προσπάθειες για να συναντηθούν όλοι στο χώρο της κεντροαριστεράς. Ο τρόπος που συγκροτείται σήμερα μέσω του ΚΙΝΑΛ δεν με καλύπτει με τίποτα”.

Παράλληλα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

“Είχα πει και το ξαναλέω ότι η συμφωνία είναι θετική γιατί απαντά στο βασικό ζήτημα της σύνθετης ονομασίας, όμως τα ζητήματα της ιθαγένειας και της γλώσσας ανάλογα με τη διαχείριση που θα κάνουν οι γείτονες μπορεί να γίνουν ή να μη γίνουν επικίνδυνο. Υπάρχει δικαίωση της επιφύλαξής μου από τις εξελίξεις. Δεν αλλάζω θέση. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι καλύπτεται από τις επανορθωτικές παρεμβάσεις που έγιναν από τα Σκόπια. Αλλά δεν φοβάται ότι θα ξαναγίνουν τέτοιες δηλώσεις από την πλευρά του Ζ. Ζάεφ; Η αίσθηση που είχα ότι πρέπει να στηρίξουμε τη συμφωνία με επιφύλαξη γι αυτά τα δύο θέματα ισχύει ακόμη. Να έχουμε αναμονή και σωφροσύνη. Είμαι θετικός αλλά φοβάμαι ότι αυτά τα δύο ζητήματα θα επανέρχονται διαρκώς. Πράγματι, αν δεν κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις της χώρας με εταίρους και συμμάχους”.

 

Leave a Reply

Top