Είστε εδώ
Home > FAQ news > Lawandorder.gr: Εισαγγελική έρευνα σε φιλικό σπίτι του Μανιαδάκη και κατάσχεση υπολογιστή – Στην οικία που ερευνήθηκε διέμεναν μέλη της οικογένειάς του

Lawandorder.gr: Εισαγγελική έρευνα σε φιλικό σπίτι του Μανιαδάκη και κατάσχεση υπολογιστή – Στην οικία που ερευνήθηκε διέμεναν μέλη της οικογένειάς του

Εντείνεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές πραγματοποίησαν και δεύτερη έρευνα σε οικία όπου φιλοξενούνταν μέλη της οικογένειας Μανιαδάκη.

Η έρευνα στο συγκεκριμένο φιλικό σπίτι της οικογένειας έγινε παράλληλα με αυτή που είχε διενεργηθεί στο σπίτι του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη, χθες Πέμπτη, από τις εισαγγελικές αρχές. Κατά πληροφορίες, οι αρχές κατάσχεσαν μεταξύ ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή από το φιλικό σπίτι της οικογένειας του καθηγητή.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως οι έφοδος των εισαγγελέων στο σπίτι του καθηγητή, απέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, άκαρπη, καθώς η οικία του Ν. Μανιαδάκη ήταν άδεια. Όπως είχε γίνει άλλωστε γνωστό ο καθηγητής είχε στείλει όλη την οικοσκευή στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ισπανία, όπου σκόπευε να διαμείνει μόνιμα μαζί με την οικογένειά του για επαγγελματικούς λόγους, όπως ο ίδιος είχε υποστηρίξει.

Υπενθυμίζεται πως ο Ν. Μανιαδάκης αρχικά ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, όμως σε βάρος του ασκήθηκε ποινική του δίωξη για δωροδοκία και η απόφαση για υπαγωγή του σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα ανακλήθηκε.

Οι εισαγγελικές αρχές φέρονται να προχώρησαν στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του, καθώς εντόπισαν στοιχεία που καταδεικνύουν εμπλοκή του στην υπόθεση των καταγγελλόμενων δωροδοκιών από τη Novartis.

Πηγή: lawandorder.gr

Εντωμεταξύ έτοιμος να απολογηθεί ο Νίκος Μανιαδάκης – Επέστρεψε με την οικογένειά του στο σπίτι τους

Την ανακρίτρια Διαφθοράς Μαρίνα Μπόζνου που ανέλαβε τη δικογραφία σε βάρος του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, επισκέφθηκε ο συνήγορός του, Θεόδωρος Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς ενημέρωσε την δικαστική λειτουργό , η οποία χειρίζεται και την δικογραφία σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ελληνικής Novartis για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, ότι ο εντολέας του είναι ανά πάσα στην διάθεση της Δικαιοσύνης. Ο κατηγορούμενος δια του συνηγόρου του δήλωσε πως είναι απολύτως έτοιμος όποτε κληθεί να απολογηθεί για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μανιαδάκης, που βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τις αρχές μετά την , κατά τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, προσπάθεια διαφυγής του από την χώρα, επέστρεψε σήμερα με την οικογένειά του και την οικοσκευή τους στο σπίτι που διέμεναν στον Διόνυσο μέχρι την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο. Η οικογένεια φαίνεται να διέμενε μετά την αφαίρεση της οικοσκευής του σπιτιού στον Διόνυσο, σε φιλικό τους σπίτι.

Πληροφορίες από το Εφετείο αναφέρουν πως ο κ. Μανιαδάκης την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου ζήτησε από την Εισαγγελία Διαφθοράς να άρει τα μέτρα προστασίας του, ενώ φαίνεται να προχώρησε στην έκδοση των εισιτηρίων για το επικείμενο ταξίδι του στην Μαδρίτη 36 ώρες πριν την πτήση τους.

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top