Είστε εδώ
Home > FAQ news > Λ. Κρέτσος για Αντετοκούνμπο: Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του – Ο λόγος του ράπισμα σε όσους δεν ψήφισαν τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και όσους βγάζουν το δηλητήριο του ρατσισμού από το στόμα τους (ηχητικό)

Λ. Κρέτσος για Αντετοκούνμπο: Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του – Ο λόγος του ράπισμα σε όσους δεν ψήφισαν τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και όσους βγάζουν το δηλητήριο του ρατσισμού από το στόμα τους (ηχητικό)

Στην κατάκτηση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του τίτλου του πιο πολύτιμου παίκτη στον κόσμο αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9, δηλώνοντας συγκινημένος, αλλά και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς “όσους εξακολουθούν να βγάζουν το δημητήριο του ρατσισμού από το στόμα τους”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Πραγματικά συγκινήθηκα από το βίντεο της τελετής, το μήνυμα του Γιάννη – τον λέω Γιάννη γιατί είναι ο δικός μας Γιάννης – είναι ένα σύμβολο των αγώνων που έδωσε για να καταφέρει να γίνει ο κορυφαίος παίκτης του παγκόσμιου μπάσκετ, ένας άνθρωπος με πάρα πολύ μεγάλους ορίζοντες που τους έχτισε μόνος του με σκληρή δουλειά, ο οποίος δεν ξέχασε τις ρίζες του. Μεγάλωσε σε μία φτωχή αλλά πολυ αξιοπρεπή οικογένεια στην Αθήνα, από τη Νιγηρία, ευχαρίστησε την οικογένειά του, τη χώρα του. Πραγματικά ακόμη και η στάση του σώματός του δείχνει έναν άνθρωπο σεμνό και σπουδαίο”.

Ο Λευτέρης Κρέτσος πρόσθεσε μάλιστα πως “πρόκειται για μία πολύ σπουδαία ιστορία που δείχνει ότι στο τέλος της ημέρας, οι οικουμενικές αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς είναι τόσο ισχυρές. Πραγματικά υποκλίνεσαι απέναντι σε αυτό το μεγαλείο. Ο λόγος του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι κάτι που αξίζει να δουν όλοι οι πολίτες και αποτελεί ένα ράπισμα, μία σφαλιάρα και όσους δεν ψήφισαν το 2015 το δικαίωμα των παιδιών μεταναστών στην Ελλάδα να είναι ισότιμα μέλη της ελληνικής κοινωνίας και όσους βέβαια εξακολουθούν να βγάζουν το δηλητήριο του ρατσισμού από το στόμα τους”.

Leave a Reply

Top