Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κυβ.εκπρόσωπος: Πιο προστατευμένα στις σχολικές αίθουσες τα παιδιά! (πέρασε ένας χρόνος κι ακόμα ακούμε τα ίδια απίστευτα επιχειρήματα…)

Κυβ.εκπρόσωπος: Πιο προστατευμένα στις σχολικές αίθουσες τα παιδιά! (πέρασε ένας χρόνος κι ακόμα ακούμε τα ίδια απίστευτα επιχειρήματα…)

Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος κι όμως τα επιχειρήματα για να πείσουν για το “λογικό” της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας παραμένουν τα ίδια!

Η επιτροπή μας εισηγήθηκε αυτό που ήταν και πρόθεση και προτεραιότητα της κυβέρνησης από την αρχή: να ξεκινήσει κανονικά η δια ζώσης εκπαίδευση από τις 10 Ιανουαρίου” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον Ant1, περιγράφοντας – από την πλέυρά της κυβέρνησης – το πώς είχε ήδη ανακοινωθεί ότι τα σχολεία θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα και απλά η Επιτροπή των “σοφών” ήρθε να επιβεβαιώσει εκ των υστέρων την ήδη ληφθείσα πολιτική απόφαση.

Το καλύτερο όμως το είπε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, όταν υποστήριξε με σθένος ότι “μέσα σε πλαίσιο απολύτως προστατευμένο και με τα τεστ, θα έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα από αυτή που θα είχαμε αν κρατούσαμε τα παιδιά μακριά από το σχολικό περιβάλλον, μέσα σε περίοδο που η πανδημία παρουσιάζει έξαρση, χωρίς η χώρα να βρίσκεται σε lockdown. Τα παιδιά είναι πιο προστατευμένα μέσα στις αίθουσες, απ’ ό,τι έξω από αυτές” (πηγή: naftemporiki.gr).

Ναι, το είπε. Τα παιδιά είναι πιο προστατευμένα μέσα στις σχολικές αίθουσες, με 25+ μαθητές ανά τάξη, παστωμένους μέσα σε ένα δωμάτιο, με κλειστά παράθυρα. Όχι το διάγραμμα του Γκίκα Μαγιορκίνη που “αποδείκνυε” πως είναι πιο ασφαλείς 25 μαθητές ανά τάξη αντί για 15 δεν το χρησιμοποίησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Αρκούσε όπως φαίνεται αυτό το καταπληκτικό επιχείρημα – “τα παιδιά είναι πιο προστατευμένα μέσα στις αίθουσες” – για να μας πείσει για το ορθόν του κυβερνητικού αφηγήματος για τα σχολεία.

Αυτό που παρέλειψε να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ότι το “έκλεψε” από την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία το είχε χρησιμοποιήσει, με πολύ μεγάλη επιτυχία (νομίζει η ίδια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη) πριν από 1 χρόνο ακριβώς, στις 10 Ιανουαρίου του 2021 όταν δήλωνε ανερυθρίαστα στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πανδημία και ενόψει και τότε του ανοίγματος των σχολείων ότι “όταν τα σχολεία ήταν κλειστά κατά το μήνα Δεκέμβριο, υπήρχε ενδοοικογενειακή μετάδοση από τα παιδιά, η οποία μάλιστα ήταν υψηλότερη από αυτή που είχε παρατηρηθεί όταν τα σχολεία ήταν ανοιχτά, επιβεβαιώνοντας ότι το ασφαλέστερο μέρος για τα μικρά παιδιά είναι το σχολικό περιβάλλον, εκεί που τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας“.

Έχει περάσει ένας χρόνος και ακόμα ακούμε τα ίδια εξοργιστικά επιχειρήματα για να πειστούμε ότι η κυβέρνηση τα κάνει όλα καλά και δεν παρακολουθεί, εγκληματικά ανεπαρκής και απαθής( ; ) την πανδημία να σαρώνει τη χώρα…

Μας αξίζει κάτι καλύτερο.

One thought on “Κυβ.εκπρόσωπος: Πιο προστατευμένα στις σχολικές αίθουσες τα παιδιά! (πέρασε ένας χρόνος κι ακόμα ακούμε τα ίδια απίστευτα επιχειρήματα…)

  1. Μεταξυ μας προτιμω Μαγιορκινη.Ειναι πιοαναλυτικος με τα μαθηματικα του.Με αυτην εχεις ενα διλλημα στην οργη σου.

Leave a Reply

4 × 3 =

Top