Είστε εδώ

Κύριοι, γα–με τον ΣΥΡΙΖΑ! (του Θανάση Καρτερού)

Κύριοι, γα–με τον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό ειπώθηκε πριν από κάποιο καιρό σε δημοσιογραφική σύσκεψη, από ιδιοκτήτη ομίλου ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και κανάλι, που ωρύεται για την ελευθερία της ενημέρωσης. Και όταν ρωτήθηκε δειλά – δειλά πώς το «μαγαζί», που μέχρι τότε έκλινε κεντροαριστερά, έκανε τέτοια στροφή, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: Ο Τσίπρας είναι εχθρός! Και τα σκυλιά δεμένα, θα συμπληρώναμε, γιατί ούτε περαιτέρω εξηγήσεις δόθηκαν ούτε φυσικά και τόλμησε κανείς να πάει κόντρα στη… γραμμή.
Πιστεύετε ότι τέτοιου είδους υπαγορεύσεις άτεγκτης γραμμής για κόμματα, αλλά και για πρόσωπα, επιχειρήσεις, δημόσια έργα, πολιτικές αποφάσεις, διαγωνισμούς με πολύ χρήμα, ή και καλλίπυγες υπάρξεις, είναι εξαίρεση στον κανόνα; Αν ναι, ξυπνήστε. Το Αφεντικό κάνει κουμάντο στα μεγάλα ΜΜΕ. Το Αφεντικό αποφασίζει και διατάζει ποιον να … γα–σουν και ποιον να υμνήσουν. Ποιον να ανεβάσουν και ποιον να κατεβάσουν. Το Αφεντικό επιβάλλει ακόμα και ποια ποδοσφαιρική ομάδα υποστηρίζει -και ποιες ξεσκίζει- το… μαγαζί του.
Που πάει να πει ότι, όσον αφορά τουλάχιστον στα μεγάλα «μαγαζιά», νόμος είναι το δίκιο του βαρόνου. Εκτός πια κι αν πιστεύετε ότι σε δημοσιογραφική σύσκεψη του τάδε καναλιού ή ραδιοφώνου, αφού ανέλυσαν οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι βασανιστικά τα δεδομένα, αποφάσισαν να κοπανάνε τον ΣΥΡΙΖΑ ολημερίς κι ολονυχτίς. Να στηρίζουν κάθε κίνηση εναντίον της κυβέρνησης. Και να ερωτευτούν κεραυνοβόλα τον Μητσοτάκη εκείνοι που ήταν χθες ερωτευμένοι με τον Μεϊμαράκη και προχθές με τον Γιωργάκη.
Πώς μου ήρθαν αυτά; Από την υποκρισία του Σταύρου, ο οποίος έσπευσε ως τρολ να επιτεθεί με τον πιο ανοίκειο τρόπο στον Βερναρδάκη επειδή είπε στην επιτροπή της Βουλής ότι μία από τις βασικές παθογένειες της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, στην Αμερική και την Ευρώπη είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κύκλων διαμέσου των ΜΜΕ, που κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ενημέρωσης. Και φούσκωσε το Ποτάμι από οργή για την απόπειρα κατά της «αυτονομίας» των ΜΜΕ!
Καλά να το λένε άλλοι. Αλλά κι εσύ, Σταύρε; Χαμπάρι δεν έχεις για τους φεουδάρχες και τους κολλήγους της ιδιωτικής ενημέρωσης; Και μη μας πεις το χιλιομπαλωμένο των αστέρων, ότι «εμένα δεν μου επέβαλε ποτέ κανείς τι να πω». Γιατί είναι αλήθεια ότι μερικοί τα λένε κι από μόνοι τους. Ανιδιοτελώς, βεβαίως – βεβαίως…
Το άρθρο της Αυγής, εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *