Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κύπρος: 10.000 διαδηλωτές Έλληνες και Τούρκοι έστειλαν το αντισυνταγματικό διάταγμα απαγόρευσης συναθροίσεων στον κάλαθο των αχρήστων! (pics)

Κύπρος: 10.000 διαδηλωτές Έλληνες και Τούρκοι έστειλαν το αντισυνταγματικό διάταγμα απαγόρευσης συναθροίσεων στον κάλαθο των αχρήστων! (pics)

Νέα πορεία διαμαρτυρίας κατά της διαφθοράς και της αστυνομικής βίας με πολύ μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στους δρόμους της Λευκωσίας.

To Συντονιστικό «Ως Δαμέ» σε μήνυμά του προς τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους Τουρκοκύπριους τονίζει:

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τους/ις περίπου 10,000 συμμετέχοντες/χουσες στη μεγαλειώδη πορεία που διοργανώσαμε ενάντια στην διαφθορά και τον αυταρχισμό του κρατικού μηχανισμού. Χαιρετίζουμε όλα τα οργανωμένα σύνολα και τους πολίτες που συμπορεύτηκαν μαζί μας σεβόμενα το πολιτικό πλαίσιο της εκδήλωσης, τα προτάγματα και τα συνθήματα της ενάντια στην διαφθορά και ενάντια στην διαχείριση της πανδημίας με όρους καταστολής και υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας και όχι των αστυνομικών και στρατιωτικών εξοπλισμών.

Ευχαριστούμε επίσης τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας που μας συμπαραστάθηκαν με πληθώρα μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της βδομάδας και τους/ις διαδηλωτές/διαδηλώτριες που με πολλά πανό και που αναγράφονταν και στην τουρκική γλώσσα, διατράνωσαν την λαϊκή επιθυμία για την επανένωση της Κύπρου.

Η σημερινή μεγαλειώδης πορεία στην Λευκωσία έδειξε ακριβώς τι εννοούμε όταν φωνάζουμε Ως Δαμέ! στην κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποία έχει πλήρως απωλέσει την όποια νομιμοποίηση διέθετε και οφείλει να παραιτηθεί. Έδωσε επίσης την απάντηση στην Αστυνομία που επιχείρησε να τρομοκρατήσει τον κόσμο με διαρροές για δήθεν ταραχοποιά στοιχεία που θα έκαναν επεισόδια. Οι διοργανωτές και οι 10,000 συμμετέχοντες/χουσες ουσιαστικά έδιωξαν την Αστυνομία από τους δρόμους, οι οποίοι άνοιξαν διάπλατα για την έκφραση της κοινωνικής οργής και διατήρησαν τον απόλυτα ειρηνικό χαρακτήρα της πορείας, όπως είχαμε εξαγγείλει.

Μιας οργής που πήρε σαφή πολιτική μορφή, έστειλε το έτσι κι αλλιώς αντισυνταγματικό διάταγμα απαγόρευσης συναθροίσεων στον κάλαθο των αχρήστων και βροντοφώναξε πως οι μέρες της αφθονίας τους είναι όντως μετρημένες!

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

twenty − 4 =

Top