Είστε εδώ

Κρίσιμες ώρες για την Εύα Καϊλή που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για το Qatar Gate! Στο “χαρτί” του ανήλικου παιδιού και πως δεν θα καταστρέψει πολύτιμα στοιχεία και όχι της “προδοσίας από το σύντροφό της” θα παίξουν οι δικηγόροι της για την αποφυλάκιση!

Αντίστροφη μέτρηση για την τύχη της Εύας Καϊλή που εμπλέκεται στο σκάνδαλο Qatargate, καθώς την Πέμπτη θα απολογηθεί στις βελγικές αρχές όπου θα κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος την επισκέφτηκε για περίπου τέσσερις ώρες στις φυλακές Χάρεν στις Βρυξέλλες, παραδεχόμενος ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για την ευρωβουλευτή.

Μιλώντας στους δημοσιογράφος, ο δικηγόρος της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Εύα Καϊλή είναι «προβληματισμένη και αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της. Τον εμπιστεύτηκε. Την διέψευσε. Δεν θα κάνω καμία δήλωση για την ουσία της υπόθεσης. Αύριο, δεν θα κριθεί αν είναι ένοχη ή αθώα αλλά αν θα πρέπει αν αφεθεί ελεύθερη ή να κρατηθεί στις φυλακές». Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υπογράμμισε ότι «καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής και πως είναι δύσκολα οπωσδήποτε τα πράγματα».

Παράλληλα σημείωσε ότι η κατηγορούμενη είναι «σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν «ισχυρά νομικά επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη. Ένας άνθρωπος που έχει χάσει την ελευθερία του είναι δυστυχής. Το παιδάκι της επί της ουσίας είναι ορφανό αφού και ο πατέρας είναι στην φυλακή και έτσι είναι περισσότερο δυστυχισμένη. Θα πολεμήσουμε γιατί η κα Καϊλή ούτε ύποπτη φυγής είναι, ούτε έχει την δυνατότητα να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία. Έχω αισιοδοξία», κατέληξε.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή θα προσπαθήσουν να πείσουν τις Αρχές για δύο πράγματα:

Αφενός, ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν είναι ύποπτη φυγής και αφετέρου ότι δεν θα εμποδίσει τις έρευνες είτε αλλοιώνοντας στοιχεία, είτε μιλώντας με πρόσωπα – κλειδιά.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα βελγικών και ιταλικών εφημερίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φρ. Τζόρτζι, η Εύα Καϊλή ήταν σε πανικό.

Κατά τα ίδια δημοσιεύματα, η ευρωβουλευτής επιχείρησε να ειδοποιήσει τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος, Αντόνιο Παντσέρι, και δύο ευρωβουλευτές, ενώ κάλεσε και τον πατέρα της να εξαφανίσει τα μετρητά. Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι της κ. Καϊλή κάνουν λόγο για μεροληπτική ερμηνεία των καταθέσεων.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται να είναι μακρά, ενώ σε κάθε περίπτωση θα κριθεί εάν η ίδια είναι ύποπτη φυγής ή αν υπάρχει η υποψία ότι ενδέχεται να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία. Η Εύα Καϊλή είχε λάβει αναβολή την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω πληροφοριών ότι έχει ομολογήσει στις Αρχές πως γνώριζε τη δράση του Αντόνιο Παντσέρι, αλλά και την ύπαρξη χρηματικών ποσών στο σπίτι της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *