Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Κραυγή αγωνίας από ξενοδόχους της Ίου: Πληρώνουμε την έλλειψη ξεκάθαρου πλάνου του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων – Κινδυνεύουμε να γίνουμε από τουριστικά καταλύματα νοσοκομεία

Κραυγή αγωνίας από ξενοδόχους της Ίου: Πληρώνουμε την έλλειψη ξεκάθαρου πλάνου του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων – Κινδυνεύουμε να γίνουμε από τουριστικά καταλύματα νοσοκομεία

Την έλλειψη σχεδιασμού και μέριμνας για την ύπαρξη ξενοδοχείου καραντίνας στην Ίο καταγγέλλουν ξενοδόχοι του νησιού, μετά τα πολυάριθμα κρούσματα σε επισκέπτες που είχαν ως αποτέλεσμα αρκετοί νέοι άνθρωποι που είτε έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό είτε έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα να παραμένουν σε καραντίνα στην Ίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του cyclades24.gr, κάτοικοι του νησιού υποστηρίζουν ότι οι νέοι ήρθαν οργανωμένοι σε δύο μεγάλα γκρουπ από τουριστικό γραφείο που διοργανώνει εκδρομές νέων από όλες τις περιοχές της Ελλάδας προς την Ίο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νησί δεκάδες νέοι που παραμένουν σε καραντίνα στα δωμάτια ή στα ξενοδοχεία που είχαν κλείσει για τη διαμονή τους, με τους ξενοδόχους να ανησυχούν ότι καθώς δεν υπάρχει μέριμνα για την ύπαρξη ξενοδοχείου καραντίνας κινδυνεύει να τυναχτεί στον αέρα η τουριστική σεζόν λόγω των αναγκαστικών ακυρώσεων στις οποίες προχωρούν.

Συγκεκριμένα, επιστολή ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων που δημοσιεύει η ιστοσελίδα αναφέρει:

Συντελείται μια τεράστια αδικία εις βάρος των 180+ ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων καταλυμάτων. Αυτή την στιγμή κινδυνεύουμε να μετατραπούμε από τουριστικά καταλύματα σε νοσοκομεία, πληρώνοντας την έλλειψη ξεκάθαρου πλάνου από πλευράς ΕΟΔΥ και λοιπών αρμόδιων φορέων σε οτι αφορά την διαμονή των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους.

Δυστυχώς δεν υπήρξε μέριμνα για ξενοδοχείο καραντίνας για τα μικρά νησιά. Μέριμνα ξενοδοχείου καραντίνας υπήρξε μόνο για τα μεγάλα νησιά, με σκοπό τα κρούσματα και οι στενές επαφές των μικρότερων να μεταφέρονται εκεί.

Πως όμως θα μεταφερθούν τα κρούσματα και οι στενές επαφές, από την στιγμή που στα πλοία απαγορεύεται να εισέλθουν κρούσματα και ο ΕΟΔΥ αρνείται μέχρι και αυτή την στιγμή να μισθώσει σκάφος ή να ζητήσει την συνδρομή του λιμενικού σώματος ούτως ώστε να αποσυμφορηθούν οι επιχειρήσεις μας;

Επίσης αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις οδηγίες του Κέντρου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την τήρηση του προβλεπόμενου χρόνου καραντίνας διότι υπάρχουν ήδη κρατήσεις άλλων επισκεπτών στα συγκεκριμένα δωμάτια.

Οπότε αναγκαζόμαστε στην ακύρωση κρατήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά της επιχείρησης μας.

Ποιος θα μας αποζημιώσει; Τελος “χάνοντας” το καλοκαίρι του 2020 αυτή την στιγμή απειλούμαστε με άλλο ένα “χαμένο” καλοκαίρι που θα σημαίνει και οικονομική καταστροφή για τις επιχειρήσεις μας, καταλήγει ο αγανακτισμένος επιχειρηματίας.

Κλείνοντας, μέσω αυτού του ρεπορτάζ, επειδή διατηρούμε μια άριστη σχέση με το νησί της Ίου, θα θέλαμε να δώσουμε τα εύσημα μας, στους Νιώτες, που δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο, φιλοξενώντας τα παιδιά, δείχνοντας την ανθρωπιά τους και τους αξίζει ένα μπράβο τόσο στους κατοίκους όσο και στη δήμαρχο του νησιού τον κ. Γκίκα που απο τη πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στη πρόβλημα, φροντίζοντας τα παιδιά, έτσι ώστε να μη νιώσουν οτι κάτι τους λειπει.

Leave a Reply

eight + 6 =

Top