Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Κουνάει το δάχτυλο μέχρι και σε χαιρετισμό στο συνέδριο των εμπόρων: Δεν μπορεί να κατηγορείται η Πολιτεία και όταν ανοίγει και όταν κλείνει δραστηριότητες! Επιχειρηματίες και όσοι κάνουν κορονοπάρτι (vid)

Κουνάει το δάχτυλο μέχρι και σε χαιρετισμό στο συνέδριο των εμπόρων: Δεν μπορεί να κατηγορείται η Πολιτεία και όταν ανοίγει και όταν κλείνει δραστηριότητες! Επιχειρηματίες και όσοι κάνουν κορονοπάρτι (vid)

«Έξις δευτέρα φύσις»…

Το επιβεβαιώνει απόλυτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν χάνει ευκαιρία να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την τραγική διαχείριση της πανδημίας, επιλέγοντας σταθερά να κουνάει το δάχτυλο σε δαιφορετικές ηλικιακές, πολιτικές ή επαγγελματικές ομάδες.

Αφού είδαμε να στοχοποιούνται οι νέοι για τη διασπορά κορονοϊού που είναι απείθαρχοι, οι αριστεροί ή οι “Συριζαίοι” που κάνουν πορείες διαμαρτυρίας (μόνο αυτοί, κανένας άλλος…), η ομάδα που βρέθηκε μπροστά στον καταγγελτικό δάκτυλο του πρωθυπουργού ήταν οι έμποροι και οι επιχειρηματίες, ίσως λόγω των σφοδρών αντιδράσεων από τον επιχειρηματικό κόσμο για την παλινωδία του άνοιξε-κλείσε του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα και τα γιούχα που έφαγε ο Στέλιος Πέτσας στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διαδικτυακό συνέδριο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) για τα 20 χρόνια της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου:

“Γνωρίζετε πως ήδη η κυβέρνηση προχώρησε σε έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που δεν θα ανοίξουν τον Απρίλιο. Ανάμεσά τους και περίπου 11.000 καταστήματα των τριών πιο επιβαρυμένων Περιφερειών. Όπως έδωσε πρόσθετη στήριξη και στην εστίαση. Οι ευθύνες, όμως, δεν είναι μονοσήμαντες. Η Πολιτεία δεν μπορεί να κατηγορείται και όταν επιτρέπει δραστηριότητες και όταν τις περιορίζει. Ούτε να καταγγέλλεται ταυτόχρονα και για έλλειψη ελέγχων αλλά και για αυταρχισμό όταν τους πραγματοποιεί.

Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι στους επιχειρηματίες ανήκουν και όσοι απερίσκεπτα επιτρέπουν κορονο-πάρτι με ποτά έξω απ’ τα μαγαζιά τους. Αλλά συνάδελφοί τους είναι κι όσοι αναγκάζονται να μένουν κλειστοί επειδή ο ιός αφανίζει την πόλη τους. Όπως και πατέρας ή μητέρα, φίλος ή φίλη του κάθε ανεύθυνου, θα είναι η επόμενη διασωλήνωση σε κάποια Μονάδα Εντατικής.

Οι κοινωνικές ομάδες δεν μπορεί να αλληλοϋπονομεύονται όταν ο κίνδυνος είναι ίδιος για όλους”.

Και ολόκληρο το βίντεο με το χαιρετισμό του Κυρ.Μητσοτάκη:

Leave a Reply

eleven + ten =

Top