Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κοτζιάς: Δεν πρέπει να ισοπεδώνεις την άλλη πλευρά, θέλω να έχω ένα λαό φίλο … Την αδράνεια τόσων χρόνων κάλυψαν η Ρωσία και η Τουρκία! Αύριο η ανακοίνωση του ονόματος (vid)

Κοτζιάς: Δεν πρέπει να ισοπεδώνεις την άλλη πλευρά, θέλω να έχω ένα λαό φίλο … Την αδράνεια τόσων χρόνων κάλυψαν η Ρωσία και η Τουρκία! Αύριο η ανακοίνωση του ονόματος (vid)

«Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ένας ευθύς δρόμος, μια οριζόντια πορεία» εξήγησε στο κεντρικό δελτίο του ΚΟΝΤΡΑ., εξήγησε ο κ. Κοτζιάς προσθέτοντας ότι κάθε διαπραγμάτευση έχει σκαμπανεβάσματα. «Το θέμα είναι να λύνουμε τα προβλήματα». Η λογική της αδράνειας έχει αφήσει χώρο που καλύφθηκε από άλλες χώρες όπως Ρωσία, Τουρκία ενώ χρειάζεται οι δύο χώρες να προχωρήσουν στο μέλλον.«Είμαστε σταθερά υπέρ της λύσης. Αυτή η χώρα πρέπει να βρεθεί κοντά μας σε μια αλληλεπίδραση που θα έχει και κοινό οικονομικό συμφέρον» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα η διπλωματία να αποφασίσει».

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε κάνει κανένα πόλεμο και κερδίσαμε. Δεν πρέπει να ισοπεδώνεις την άλλη πλευρά, αλλά θέλουμε μια συμφωνία που θα πρέπει να επιβιώσει μέσα στο χρόνο και να γίνει αποδεκτή από τους λαούς».

«Θέλω να έχω ένα λαό, φίλο» τόνισε ο κ. Κοτζιάς. «Στη Χαλκιδική τους θέλουν όλοι για τουρισμό ή για να καταναλώσουν και μετά κάνουν και διαδηλώσεις ότι δεν τους θέλουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αντιλαμβάνομαι τους ανθρώπους που αντιδρούν αλλά δεν έχουν δίκιο. Δεν πρόκειται να χάσουν την ταυτότητά τους» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζοντας ότι «στη συμφωνία ξεκαθαρίζονται και τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και της Ιστορίας» ενώ θα αποσαφηνίζεται και το θέμα της γλώσσας που είναι σλαβική.

Αύριο θα έχει ολοκληρωθεί και η επιλογή του ονόματος με το αυριανό τηλεφώνημα. Άνω, Βόρεια, ή Νέα Μακεδονία τα τρία ονόματα στο τραπέζι.

Δεν κάνουμε καμία μυστική διπλωματία απάντησε στη Ν.Δ. σημειώνοντας ότι «δεν ξέρουν από διπλωματία στη Ν.Δ.», Δεν κάνουμε «κόλπα, ή καλαμπούρια» υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς τονίζοντας ότι «Τελειώσαμε με την κληρονομιά του Γκρουέφσκι ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου» και αυτό θα ξεκαθαρίζεται στη συμφωνία. «Δεν θα υπάρχει κανένας αλυτρωτισμός».

«Η ατυχία της χώρας είναι ότι δεν είχε αριστερή κυβέρνηση όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα». Από το 1993 η Ελλάδα έχει ουσιαστικά υποχωρήσει σε σύνθετη ονομασία. Η Εκκλησία αυτή των Σκοπίων θα μετονομαστεί σε Εκκλησία της Ωχρίδος που είναι το παλιό τους όνομα.

Αν αύριο λύσουμε όλα τα προβλήματα θα στηρίξουμε τη χώρα αυτή στον ευρωπαϊκό της δρόμο. Εμείς θα τους δώσουμε το διαβατήριο για την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Κατ. ΜπρέγιαννηΑΥΓΗ

Leave a Reply

Top