Είστε εδώ

“Κόντρα” για …ιατρικό “αποτεφρωτήρα”. Περιφέρεια σε Σγουρό: “Το θράσος (σου) δεν έχει όρια

Σκληρή απάντηση από την Περιφέρεια της Αττικής στον Γιάννη Σγουρό με αφορμή τη σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του Αποτεφρωτήρα επικινδύνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων
“Ο θιασώτης των ΣΔΙΤ βλέπει ξεπούλημα στη νομιμότητα. Ο θιασώτης της χωματερής υποκρίνεται τον υπέρμαχο της οικολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο θιασώτης των φαραωνικών εγκαταστάσεων, εκείνος που «ξέχασε» επί τέσσερα χρόνια να αξιολογήσει και να αναθεωρήσει τον ΠΕΣΔΑ, παριστάνει τον τιμητή μίας σύμβασης που θα αποφέρει 11 εκατομμύρια ευρώ όφελος στους πολίτες της Αττικής.
Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός γνωρίζει ότι το θράσος δεν έχει όρια.”
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής: Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
Με το προηγούμενο καθεστώς, τα τελευταία χρόνια, ο ΕΔΣΝΑ επιβαρυνόταν το χρόνο, κατά μέσο όρο, κατά 1.500.000 ευρώ περίπου.
Με τη νέα σύμβαση, και την είσπραξη από τον ΕΔΣΝΑ το μήνα 105.000 ευρώ, το Δημόσιο, όχι μόνο δεν πληρώνει αλλά πληρώνεται με 1.260.000 το χρόνο, με τελικό όφελος, για τα επόμενα τρία χρόνια, 8,3 εκατομμύρια ευρώ.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια εκείνης για το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και τη σημαντική μείωση του αρχικού κόστους από 76 ευρώ τον τόνο σε τελικό 32 ευρώ μεσοσταθμικά και παράλληλα σοβαρά περιβαλλοντικά οφέλη, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Αττικής να έχουν όφελος 8.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, άρα 25,5 εκατομμύρια κέρδος την τριετία.
Άρα, συνολικό όφελος για τους πολίτες της Αττικής σε περίοδο οικονομικής κρίσης, 33,8
εκατομμύρια ευρώ.

Και οι αποφάσεις αυτές δεν είναι παρά η αρχή. Η σημερινή Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ συνεχίζει σταθερά την πορεία που έχει χαράξει προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.
Ο κ Γ. Σγουρός είχε τοποθετηθεί, στη νέα σύμβαση, υποστηρίζοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή “συνεχίζει να διαψεύδει τον εαυτό της, αφού αντί απομάκρυνσης του Αποτεφρωτήρα Ιατρικών Αποβλήτων, όπως υπόσχονταν, ανέθεσαν τη λειτουργία του σε ιδιώτη για τα επόμενα 3+3 χρόνια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *