Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κοντονής: Με το νέο ποινικό κώδικα θα σταματήσει η Βουλή να ψηφίζει αποσυμφορητικούς νόμους

Κοντονής: Με το νέο ποινικό κώδικα θα σταματήσει η Βουλή να ψηφίζει αποσυμφορητικούς νόμους

Την κατάργηση του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών (το γνωστό και ως “νόμο Παρασκευόπουλου”) με την εφαρμογή του νέου Σωφρονιστικού και Ποινικού κώδικα, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, ο Υπουργός παραχώρησε την πατρότητα του σχετικού θεσμικού πλαισίου στη ΝΔ, λέγοντας πως έπραξε σωστά που το ξεκίνησε παρά το γεγονός, όπως είπε, πως υπήρξε επανεμπλοκή ορισμένων κρατουμένων σε παράνομες πράξεις.

«Σωστά παίρνατε αυτά τα μέτρα γιατί η κατάσταση στις φυλακές είχε φτάσει σε οριακό σημείο από τον υπερπληθυσμό», δήλωσε απευθυνόμενος στο βουλευτή της ΝΔ, Δημ. Κυριαζίδη.

Μάλιστα λίγες ώρες μετά την σχετική πρόταση του ίδιου του κ. Παρασκευόπουλου, ο υπουργός υποστήριξε πως ο νόμος ήταν επιβεβλημένος λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν στις φυλακές, γεγονός που οδηγούσε πολλούς έγκλειστους στο να προσφεύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και η χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμα.

«Θεωρούμε ότι είναι καλύτερο αντί να πληρώνουμε πρόστιμα στην ΕΕ από αγωγές και προσφυγές και να γίνεται η χώρα διεθνώς ρεζίλι, αυτά τα χρήματα να αξιοποιούνται στη καλύτερη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα πρόσθεσε πως στη μεταρρύθμιση που θα γίνει στον σωφρονιστικό και ποινικό κώδικα θα επέλθει εκλογίκευση στις ποινές, ούτως ώστε να μη χρειάζεται «η Βουλή να ψηφίζει αποσυμφορητικούς νόμους και να επεμβαίνει όχι και με το καλύτερο τρόπο στις αποφάσεις των δικαστηρίων».

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά καιρούς ο κ. Κοντονής έχει προσδιορίσει κατά το παρελθόν για τα τέλη του χρόνο το διάστημα που τεθεί σε ισχύ ο νέος ποινικός κώδικας.

Πηγή: neaselida.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top