Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κόλαφος για Μητσοτάκη από Τσίπρα: ” Απολογηθείτε στους Βορειοελλαδίτες ή διαψεύστε ( για Καταλανοποίηση) …” (vid)

Κόλαφος για Μητσοτάκη από Τσίπρα: ” Απολογηθείτε στους Βορειοελλαδίτες ή διαψεύστε ( για Καταλανοποίηση) …” (vid)

«Θα διαψεύσετε ή θα απολογηθείτε δημόσια πρωτίστως στους Βορειοελλαδίτες» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να έχει πει στην Γερμανίδα καγκελάριο ότι δεν θα επιτρέψει την Καταλονοποίηση της Μακεδονίας. Ο Αλ. Τσίπτρας χαρακτήρισε αυτούς τους ισχυρισμούς «επικίνδυνους» αναρωτώμενος αν ο Κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την σημασία όσων φέρεται ότι υπονόησε για αποσχιστικές τάσεις στην Μακεδονία.

Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα στον Κ. Μητσοτάκη: «παρομοιάσατε την Ελληνική Μακεδονία με μία αυτόνομη περιφέρεια του Ισπανικού κράτους;» θυμίζοντας ότι στην Καταλονία μιλούν διαφορετική γλώσσα κι ανήκουν σε διαφορετική εθνότητα από τους Ισπανούς κι έχουν για χρόνια αποσχιστικές τάσεις που εντάθηκαν με το πρόσφατο δημοψήφισμα.

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε στον Κ. Μητσοτάκη ότι «δεν θα καλωσορίσετε τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας ως «Σκοπιανό πρωθυπουργό», γιατί δεν θα γίνετε πρωθυπουργός, δεν σας αφήνει η εθνικιστική τάση του κόμματός σας» αναφερόμενος στην κάλυψη που προσέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στην «ατυχή» δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν αποδέχεται τις αλλαγές που έφερε η Συμφωνία των Πρεσπών στο όνομα της Βόρειας Μακεδονίας.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Top