Είστε εδώ

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν “Βατερλό” της ΝΔ σήμερα στην Προανακριτική: “Η Ξένη Δημητρίου προχώρησε σε 5 συγκλονιστικές αποκαλύψεις …”

Ποταμός ήταν η μαρτυρία της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στην προκαταρκτική Επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ξένη Δημητρίου αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως μεθοδεύτηκε η παραγραφή αδικημάτων 3 υπουργών.

“Η υπόθεση Novartis είναι μεγάλο σκάνδαλο και καλώς ερευνάται. Η πίεση που έχει ασκηθεί από κάποιους κατηγορούμενους με όλα τα μέσα (μηνύσεις, στοχοποίηση κλπ) στους εισαγγελείς διαφοράς είναι πρωτοφανής και αθέμιτη”, τόνισε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κ. Δημητρίου.

Όπως μάλιστα τονίζουν οι ίδιες πηγές : “Η πρώην εισαγγελέας προχώρησε σε 5 συγκλονιστικές αποκαλύψεις, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα της ΝΔ:

– Για τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος και αυτός χρόνια μετά την αποχώρησή του «θυμήθηκε» εξωθεσμικές πιέσεις, αποκάλυψε ότι για 3 χρόνια (2014-2017) κρατούσε στο συρτάρι υποθέσεις για οφσορ τριών πρώην υπουργών της ΝΔ. Η υπόθεση ήταν γνωστή από τότε και στην Ελένη Ράικου. Αποτέλεσμα της μεθόδευσης ήταν να παραγραφούν τα αδικήματα των τριών πρώην υπουργών.

– Ο κ. Αθανασίου δεν προήχθη στο δικαστικό σώμα εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και για το γεγονός ότι σε συνάντηση εισαγγελέων στη Χάγη, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία σχετικά με τα Panama papers, είπε ψέματα στην υπηρεσία του οτι πήγε ενώ αυτό δεν συνέβη

– Οι Ράικου και Αγγελής επινόησαν τις καταγγελίες κατά του Παπαγγελόπουλου, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή τους από τις θέσεις που κατείχαν. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν είχαν αναφέρει το παραμικρό για όσα όψιμα καταγγέλλουν τώρα περί εκβιασμών, πιέσεων και Ρασπούτιν.

– Η κ. Ράικου δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά από την Novartis στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με το σύζυγό της

– Ο Μανιαδάκης δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας από τη στιγμή που «είπε όσα είπε» μόνο όταν κατέστη κατηγορούμενος”

One thought on “Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν “Βατερλό” της ΝΔ σήμερα στην Προανακριτική: “Η Ξένη Δημητρίου προχώρησε σε 5 συγκλονιστικές αποκαλύψεις …”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *