Είστε εδώ

Κλασικός Λοβέρδος…προσπαθεί απεγνωσμένα να σαμποτάρει το πόρισμα της Εξεταστικής για τα θαλασσοδάνεια

Ο Ανδ. Λοβέρδος, σε μία ακόμα προσπάθεια να σαμποτάρει τις διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ζήτησε… αναβολή της συνεδρίασης διότι την Τετάρτη, ο Αλ.Τσίπρας «προσπάθησε να προκαταβάλει το πόρισμα της επιτροπής» – Σε εξέλιξη η κατάθεση του Γ. Πάσχα, διευθυντή Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών της ΤτΕ.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης με επιτηδευμένα έντονο ύφος επιχείρησε να δημιουργήσει ένταση με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, στην οποία ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα όσα κατατίθενται στην επιτροπή όλο αυτό το διάστημα. Ο Ανδ. Λοβέρδος, επιχειρώντας συστηματικά να μπλοκάρει τις διαδικασίες της επιτροπής και λειτουργώντας διαρκώς ως υπερασπιστής των καναλαρχών, δημιουργεί συνεχώς προσκόμματα και κάνει παρεμβάσεις απλά για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Σήμερα, είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας προεξόφλησε το πόρισμα της επιτροπής ενώ στην ουσία ο πρωθυπουργός απλά επισήμανε όσα δημόσια έχουν κατατεθεί στην επιτροπή για τα δάνεια χωρίς εγγυήσεις σε κόμματα και ΜΜΕ.
Το ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης του Λοβερδου προσπάθησε ανεπιτυχώς να παίξει ο Κ. Τζαβάρας της ΝΔ κάνοντας και αυτός λόγο για παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα στη δικαιοσύνη και ξεχνώντας ότι πολύ πρόσφατα ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αυτός που προανήγγειλε ότι θα ακυρώσει την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Αν κάποιος έχει βγάλει ήδη πόρισμα, όπως σχολίασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έιναι ο ίδιος ο Ανδ. Λοβέρδος που έχει επανειλημμένα τονίσει ότι «δεν υπήρξαν θαλασσοδάνεια». Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο της Αν. Καββαδία, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ: «Eίναi γνωστό ποιοι ενοχλούνται από την ύπαρξη και τη λειτουργία της συγκεκριμένης επιτροπή λειτουργώντας ως αυτόκλητοι μάρτυρες των καναλαρχών. Tο να ρίχνει ο κ. Λοβέρδος τη μπάλα στην εξέδρα, αποδεικνύει απλώς την ένδεια των επιχειρημάτων του. Αντιλαμβάνομαι τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται ως κατεξοχήν εκπρόσωπος ενός συστήματος το οποίο έχει αρχίσει να ξηλώνεται».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, έκανε λόγο για «αβανταδόρικες ερωτήσεις που κάνουν βουλευτές της αντιπολίτευσης, σε όσους ενέχονται στη διαπλοκή. Το πόρισμα θα το βασανίσουμε και θα καταλήξουμε με τεκμηριωμένες αιτιολογημένες θέσεις και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», πρόσθεσε. «Θα εξασφαλίσω ότι το πόρισμα θα συνταχθεί εδώ και θα εγγυηθώ ότι θα βασίζεται πάνω σε τεκμηριωμένο και αποδεικτικό υλικό», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Σ. Φάμελλος, δίνοντας τέλος στην άγονη αντιπαράθεση που προκάλεσαν οι βουελυτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: left.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *