Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Κήρυγμα αμοραλισμού από τον Κυρ. Μητσοτάκη με προεκλογικά παιχνίδια (γράφει η Κατ.Ακριβοπούλου)

Κήρυγμα αμοραλισμού από τον Κυρ. Μητσοτάκη με προεκλογικά παιχνίδια (γράφει η Κατ.Ακριβοπούλου)

Με τυράκι τα 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους και γαρνιτούρα τα ασύστολα ψεύδη για την ενίσχυση του ΕΣΥ και της Οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε απόψε την φάκα των πρόωρων εκλογών, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά το πρόσωπο του αμοραλισμού, καθώς κατέστη σαφής η πρόθεση του να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υγειονομική κρίση!

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Σε ένα μήνυμα αμιγώς προεκλογικού χαρακτήρα, ο πρωθυπουργός αφού κολάκεψε τους πολίτες για την ώριμη και υπεύθυνη στάση τους, δεν δίστασε να προδιαγράψει το πλαίσιο για την επόμενη μέρα, προτάσσοντας -τι άλλο- την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, οι οποίες στην γλώσσα του νεοφιλελευθερισμού, τον οποίο πρεσβεύει και υπηρετεί, μεταφράζονται σε μέτρα μπροστά στα οποία τα μνημόνια θα φαντάζουν παιδική χαρά…

Η Ελλάδα μετά την πανδημία πρέπει να είναι μία ανανεωμένη Ελλάδα. Η κρίση ίσως μας πληγώσει. Θα μας έχει οπλίσει, ωστόσο, με πολύτιμες εμπειρίες για να οικοδομήσουμε ένα πιο ισχυρό και σύγχρονο κράτος. Γιατί, ακριβώς, τα μεγάλα βήματα που γίνονται τώρα είναι όπλα που μπορούν να κάνουν αυτή την πρόσκαιρη δοκιμασία μοχλό σταθερής προόδου. Να εντάξουν τις σκοπιμότητες της στιγμής στο στρατηγικό σκοπό του μέλλοντος. Και έτσι τα μέτρα της επικαιρότητας, να γίνουν πυροδότες διαρκών μεταρρυθμίσεων. Πρόκειται για κατακτήσεις που θα μας βοηθήσουν, ώστε μετά την καταιγίδα να κάνουμε μία νέα αρχή“.

Σε ελεύθερη μετάφραση, ο Κυρ. Μητσοτάκης προδιέγραψε ένα ακόμη πιο αυταρχικό κράτος με “προίκα” αφενός την κουλτούρα της υποταγής η οποία έχει ήδη εμπεδωθεί με τα μέτρα και αφετέρου την προϊούσα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, οι οποίες καταργούνται ραγδαία στο όνομα της πανδημίας. Προδιαγράφοντας τις συνθήκες για την αναγκαιότητα νέου μνημονίου, ο πρωθυπουργός ήταν σαφής: “η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη. Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, μπορεί να είναι η ανάκαμψη το 2021. Και, σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα διαθέτουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Ένα τεράστιο απόθεμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας. Αυτό το εθνικό κεφάλαιο, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα και πρόχειρες παροχές. Γιατί ένας πόλεμος σε εξέλιξη απαιτεί εφεδρείες. Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα. Για να έχουν όλοι μετά, μέρισμα από την αναπτυξιακή έκρηξη που θα ακολουθήσει”.

Η “ανανεωμένη Ελλάδα” που οραματίζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης, δεν θα μπορούσε βεβαίως να μην περιλαμβάνει την πλατφόρμα αποδυνάμωσης της Αξιωματικής Αντπιπολίτευσης: “Το μεγαλύτερο κέρδος μας, ωστόσο, από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση έχει όνομα. Και λέγεται Εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη προς το Κράτος“, είπε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας κατ΄αυτόν τον τρόπο να χτίσει από τώρα το υπόβαθρο του προεκλογικού του αφηγήματος, κεφαλαιοποιώντας την καλή, σε σύγκριση με άλλες χώρες, κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα την περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο καπάκι του τηλεοπτικού μηνύματος Μητσοτάκη, ακολούθησε δημοσκόπηση που δείχνει στήριξη της κυβέρνησης από το 80% των πολιτών.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο επονομαζόμενος και Τσώρτσιλ ή Μωυσής από τα έμμισθα λιβανιστήρια, καθόρισε γι’ άλλη μια φορά την πολιτική ατζέντα και ως εκ τούτου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δει κανείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει μετά από αυτό να δώσει τέλος στην περίδο χάριτος…

29 thoughts on “Κήρυγμα αμοραλισμού από τον Κυρ. Μητσοτάκη με προεκλογικά παιχνίδια (γράφει η Κατ.Ακριβοπούλου)

 1. Καλησπέρα κύρια Κατερίνα! Καλοσύρτες χανά στην ζωή μας! Είσε ή ελπίδα της ελληνικής δημοσιογράφειας!!!
  Μαζί θα τους νικήσουμε!!!

 2. Επιτέλους! Μας έλειψε η φωνή σου! Καλή δύναμη!
  Μάχη Καραλή Δημήτρης Τσουκαλάς
  Ανάβρα Μαγνησίας

 3. Η οικονομική κρίση που σεπολυ λίγο θα ξεσπάσει θα αιφνιδιάσει άσχημα τον προγραμματισμό της δεξιάς.ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μην αφήσει λεπτό ήσυχη την δεξιά μαφία με καταγγελτικο λόγο αποδόμησης του αφηγήματος των κυβερνώντων αχρήστων. Όλα τα δημοκρατικά social med πρέπει με εικόνα και σύντομα αλλά στοχευμένα σχόλια να αποδομουν κάθε ενέργεια η κυβερνητική πράξη .,, Είμαστε σε μάχη υπεράσπισης της δημοκρατίας και των κατακτήσεων του Ελληνικού λαού
  Οι καιροί ου μενετοι. Σπάζουμε την απομόνωση με ένα τεράστιο δίκτυο εσωτερικής δημοκρατικής επικοινωνίας.

 4. Καλή αρχή, καλή επιτυχία.
  Δύναμη κουράγιο και αγώνα ο καθένας με το δικό του τρόπο, στόμα, φωνή, να κάνουμε το αδύνατο.

  Να ανοίξουν ρωγμές στα τείχη των ψευδαισθήσεων.

  Καλό αγώνα.

  1. Καλως ορισες παλι κοντα μας Κατερινα!Μας ελειψες και ελπιζουμε να μαθαινουμε περισσοτερη αληθεια πλεον.απο οση θελουν να μας σερβιρουν καθημερινα τα καναλια τους,

 5. Ο Τσωρτσιλ Κατερινα νίκησε τους ναζι αλλα με την λήξη του πολεμου έχασε παταγωδως τις εκλογες.

 6. Βαρεθήκαμε να ακούμε,απο την TV, ιστοσελίδες ελεγχόμενες απο ΝΔουλίστες,τα λιβανιστήρια ΟΧΙ στην κυβένρηση αλλά κυρίως στο πρόσωπο το Κ.Μητσοτάκη!Ο λόγος είναι να πείσουν με Γκεμπελικό τρόπο οτι είναι ηγέτης κλπ.Δυστυχως η αντιπολίτευση δεν έχει λόγο ουτε στα δημόσια κανάλια!Η δημοκρατία στην πραγματικότητα έχει χαθεί και δεν το έχουμε καταλάβει!Οταν το καταλάβουμε θα είνα αργά! Καλώς ήρθες Κατερίνα και ΄σου εύχομαι καλή επιτυχία!

  1. Ενώ όταν η συντρόφισα με το σύντροφο Καψώχα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι στην Ελλάδα πρέπει οι κατηγορούμενοι για την Νοβαρτις να αποδείξουν την αθωότητά τους η δημοκρατία βασίλευε στην Ελλάδα.

 7. Μάλλον θα Μπερδέφτικες με το Χριστουγεννιάτικο δώρο των 400 ευρώ πού έδωσε ο Τσίπρας τον περασμένο Μάιο πριν από τις επερχόμενες εκλογές.

 8. Δεν ξέρω αν ,με αυτή την προσπάθεια ,θα κερδίσεις ουσιαστικά κάτι.
  Για τον νοήμονα λαό είσαι από προκλητικά άχρηστη έως επικίνδυνη.Σε λυπάμαι.

  1. Κύριε, είστε προκλητικά αγενής και επικίνδυνα ανόητος. Λυπηθείτε καλύτερα τον εαυτό σας που αναγκάζεσθε να διαβάζετε Ακριβοπούλου αν δεν έχετε εσείς να κερδίσετε κάτι.

  2. Η κ. Ακριβοπούλου δεν είναι ούτε άχρηστη ούτε επικίνδυνη ούτε για λύπηση , είναι αξιοπρεπέστατη και σταθερή στις αξίες της…..
   κ. Ακριβοπούλου καλή αρχή και σύντομα σας εύχομαι σε κάποιο κανάλι για να έχουμε και σωστή ενημέρωση.

 9. ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ
  ΣΟΦΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ
  ΕΥΓΕ

 10. Κύριε Γιάννη ω είστε προκλητικά αγενής και επικίνδυνα ανόητος. Λυπηθείτε καλύτερα τον εαυτό σας που αναγκάζεσθε να διαβάζετε Ακριβοπούλου αν δεν έχετε εσείς να κερδίσετε κάτι.

 11. Η κ. Ακριβοπούλου δεν είναι ούτε άχρηστη ούτε επικίνδυνη ούτε για λύπηση , είναι αξιοπρεπέστατη και σταθερή στις αξίες της…..
  κ. Ακριβοπούλου καλή αρχή και σύντομα σας εύχομαι σε κάποιο κανάλι για να έχουμε και σωστή ενημέρωση.

 12. Μας έλειψες. Με αγωνία περιμένουμε να συνεχίσεις το θεάρεστο έργο που άρχισες στην ΕΡΤ παρέα με τον σύντροφο Καψώχα. Μόνο που αυτή τη φορά άλλος έχει το πάνω χέρι και έχει σκοπό να σας στείλει πίσω στο 3%.

 13. Για πρώτη φορά, εδώ και δεκαετίες ίσως, έχουμε σύνορα και για πρώτη φορά ever, πολιτική προστασία, και η κ. Ακριβοπούλου εξακολουθεί τις προπαγανδιστικές ανοησίες.

 14. Δυστυχώς όταν ένας /μια δημοσιογράφος ταυτίζεται φανατικά με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και υιοθετεί συνειδητά τον άκριτο ρόλο του απόλυτου εκφραστή του κόμματος εγκαταλείποντας την κριτική άσκηση της όποιας εξουσίας ,μπαίνει μέσα στο σακί των τελειωμένων δημοσίων προσώπων που ακόμα και οι «δικοί της» απεχθάνονται και περιφρονούν! Είσαστε πια μέσα στο ίδιο σακί με εκτρώματα σαν τον Βαξεβάνη και Πορτοσάλτε. Ο κόσμος σας σιχάθηκε ,παρτε το χαμπάρι !

 15. Ακριβοπούλου.. Όπως λέμε σάπιο σακουλάκι κατεψυγμένες μπάμιες Μπάρμπα Στάθης.. Ίσα απο δω χάμω ρε ζώα ζαίοι που έχετε το θράσος και μιλάτε κιόλας.. Ρουφάτε τώρα τη PIZZA του μπαμπά σας του ΚΥΡΙΑΚΟΥ που θα σας στείλει πάλι στα αζήτητα του 3% κι αφήστε τη χώρα ήσυχη να πάει μπροστά από ικανούς και μορφωμένους.. Αγράμματοι, άπλυτοι, αμόρφωτοι, μπαχαλάκηδες και τεμπέληδες σαν τους ζαίους κ τα αστεία κομμούνια η χώρα δεν έχει ανάγκη.. Οι Έλληνες αποφάσισαν ποιος ειναι ικανός και ποιος είναι για γέλια.. Αντε γειά!!! Ν.Δ για πάντα και κλάψτε..

  1. Απο τι γλυτωσαμε ???? Ευτυχως μετα απο 4.5 χρονια γλυτωσαμε απο την δημοσιογράφο της Πραβντα και τον σταλινικού τυπου δημοσιογραφο ΚΟΜΙΣΑΡΙΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ Καψωχα ,που μας απειλεί οτι θα γυρισει. να μας γ@μισει.. Σας περιμενουμε με ψαλιδες για σιδερα.Ου να μου χαθειτε σταλικα αποβρασματα Μαρι τι ακροαματικοτητα ειχες στην μπορδελοεκπομπη σας? Ποιος σας εβλεπε ? Τσαμπα μισθο απο τους φορους μας .Ξεχαστε αυτα που ξερατε , Η χωρα θα παει μπροστα χωρις εσας ,που θα μεινετε στην ιστορια σαν οι ψευτες με πτυχιο

 16. Τους πείραξε Κατερίνα επειδή μετά απο 40 χρόνια χάσανε την κουτάλα που αφαιμάζανε τη χώρα και την ρίξανε στά μνημόνια.Ίδια μούτρα συμφεροντολόγοι και παρτάκηδες είναι και αυτοί που βρίζουν παραπάνω.Αυτοί είναι μαθημένοι στο γλύψιμο την κλεψιά και την κουκούλα.Ανάξιοι λόγου.Και το κεφάλι να τους πάρει η ΝΔ μπράβο και ευχαριστώ θα λένε.Ας ηταν καθαροί,να μηλάγανε.Τώρα εχουν πολλή δουλειά μην τους ενοχλούμε γιατί έχουν το θεάρεστο έργο τού αφανισμού των Ελλήνων όπως ορίζει η μπίλντεμπερκ και ο Σόρος.
  ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
  Γνωστά αυτά άλλωστε.
  Δυνατά Κατερίνα και ες ανώτερα.
  σημ.Σε ραδιόφωνο θα σε έχουμε κάποια στιγμή?

 17. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά………”τούβλα”στην ελληνική κοινωνία!Δεν είναι θέμα ποιόν πολιτικά στηρίζεις.Αλλά το να μην έχεις απαντήσεις παρά μόνον υβρεολόγιο σε καθιστά ¨τούβλο¨.Σέβομαι όλες τις τις πολιτικές παρατάξεις που μπορούν τίμια να απαντούν.Καμία αντίρηση ακόμη και για ΝΔ και Πασοκ-Κιναλ αρκεί να έφευγαν όλοι αυτοί που μας έφεραν στα μνημόνια και κατέκλεψαν το Κράτος και τον πολίτη και με νέους πολιτικούς και ΟΧΙ τηλεπερσόνες και όμηρους των ΜΜΕ να ξαναξεκινησουν την πολιτική και όχι την τηλεοπτική-τραπεζική-ΜΜΕ επιβολή τους!Γιατί μην μου πείτε οτι Μητσοτάκης,Σαμαράς,Μπακογιάννη,Βαρβιτσιώτης,Αδωνι,Βορίδης,Γεννηματά,Λοβερδος,κλπ είναι νέοι πολιτικοί και με ένα συγνώμη καθαρίσανε με τις αμαρτίες τους και πάμε για άλλες. Κατερίνα συνέχισε να τα λές και άφησε τους βωμολόχους να δείχνουν το δύσοσμο επίπεδό τους. Μέχρι να καταλάβουν οτι στην πραγματικότητα εχει ήδη καταλυθεί η Δημοκρατία, διότι ο απόλυτος και πραξηκοματικός τρόπος έλεγχος ΜΜΕ, Δικαστικών, Στρατιωτικών και αστυνομικών, όπως και καταπάτηση του Συντάγματος απο τον πρόεδρο της Βουλης και τον υποτιθέμενο πρωθυπουργό μονον Δημοκρατία δεν έχουμε!

 18. Το κομματικό σου ηρεμιστικό και γρήγορα για νάνι!! Άντε διοτι γυαλίζουν τα μάτια σου και ξερνάει το στόμα σου σάπια δεξιολογα και ανερματιστα γρυλισματα

Leave a Reply

sixteen + 9 =

Top