Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κικίλιας-Κοντοζαμάνης νομίζουν ότι όλοι οι πολίτες είναι πρόβατα! Απαντούν στο…ΣΥΡΙΖΑ για τα πρακτικά της Επιτροπής, “μούγκα” για το ίδιο το δημοσίευμα – “βόμβα” της “δημοκρατίας”

Κικίλιας-Κοντοζαμάνης νομίζουν ότι όλοι οι πολίτες είναι πρόβατα! Απαντούν στο…ΣΥΡΙΖΑ για τα πρακτικά της Επιτροπής, “μούγκα” για το ίδιο το δημοσίευμα – “βόμβα” της “δημοκρατίας”

Μάλλον στο υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση γενικά θεωρούν ότι η πλειοψηφία (αν όχι όλοι οι πολίτες) έχουν ικανότητα σκέψης επιπέδου αμοιβάδας.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η τραγελαφική ανακοίνωση που βγήκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής για το θέμα της αποκάλυψης των πρακτικών της Επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, γνωστή και ως Επιτροπή Τσιόδρα.

Σε αυτήν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας δηλαδή και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης δεν κάνουν καμία αναφορά στο ίδιο το δημοσίευμα της “δημοκρατίας” που φέρνει στο φως τα πρακτικά που σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας δεν υπάρχουν (αλλά και αν υπήρχαν γιατί να τα δούμε; ήταν η γραμμή πολλών embedded δημοσιογράφων) αλλά επιλέγει για πολλοστή φορά να (μην) απαντήσει με επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορίες ότι δήθεν η αξιωματική αντιπολίτευση “πολιτικοποιεί την ανεξάρτητη επιστημονική άποψη των μελών της Επιτροπής” και “προσβάλλει τους επιστήμονες που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης εργάζονται νυχθημερόν με αποκλειστικό μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας”.

Εκτός δηλαδή από το ότι δεν απαντούν τίποτα για τα πρακτικά που δφεν υπήρχαν αλλά τελικά υπήρχαν και, τουλάχιστον αποσπάσματά τους, δημοσιεύονται, Κικίλιας-Κοντοζαμάνης απαντούν στο ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας επιδεικτικά ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 που επίσης εξέδωσαν ανακοινώσεις ασκώντας κριτική για τα όσα αποκαλύπτει η “δημοκρατία”. Επίσης, ακόμα και ως προς αυτά που επιλέγουν να πουν οι Κικίλιας και Κοντοζαμάνης, αν είναι κάποιος που προσβάλλει τους επιστήμονες και πολιτικοποιεί την ανεξάρτητη επιστημονική τους άποψη είναι η ίδια η κυβέρνηση που έχει υποβαθμίσει δεκάδες επιστήμονες που μετέχουν στην Επιτροπή σε “εργαλεία” της, προκειμένου να έχουν επιστημονικό “μανδύα” οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της για άνοιγμα-κλείσιμο δραστηριοτήτων, τουρισμό, σχολεία, ένζυμα στη μύτη των παιδιών, μάσκες, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, καραντίνες σε περιοχές, κλπ από το Μάρτιο του 2020.

Αποτελεί τέλος προσβολή προς τους πολίτες το να υποβαθμίζουν σε “κόντρα” με τον ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα των πρακτικών της Επιτροπής, όταν οι αποφάσεις που έπαιρνε η Επιτροπή και τελικά όπως φαίνεται υπαγορεύονταν από τους όψιμους λοιμωξιολόγους της κυβέρνησης, επηρεάσαν την ζωή, την ψυχολογία, την εργασία, την οικονομική κατάσταση όλων των πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πανδημία ενώνοντας δυνάμεις: Στην κοινωνία, την επιστημονική κοινότητα, τον πολιτικό κόσμο.

Και παρά τις απώλειές της, τα καταφέρνει καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, προχωρώντας με ασφάλεια, λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα, ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας και χτίζοντας το τείχος ανοσίας που θα μας βγάλει από αυτή την πρωτοφανή κρίση.

Δυστυχώς όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν στον δικό τους απομονωμένο κόσμο και συνειδητά πλέον επιλέγουν το δρόμο του διχασμού.

Για μία ακόμη φορά, προσβάλλουν τους επιστήμονες που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης εργάζονται νυχθημερόν με αποκλειστικό μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν την ανεξάρτητη επιστημονική άποψη των μελών της Επιτροπής, παρουσιάζοντάς την ως χειραγωγούμενη από την Κυβέρνηση.

Αδυνατούν να καταλάβουν ότι η ανεξαρτησία της γνώμης, η ελευθερία της έκφρασης, ο επιστημονικός διάλογος, είναι συστατικά στοιχεία της Επιτροπής.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποτελεί τον επιστημονικό βραχίονα της μεγάλης εθνικής προσπάθειας και έχει το σεβασμό, την εκτίμηση και τη στήριξη όλων.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα της ελληνικής Κυβέρνησης με την οποία συνεργάζεται γόνιμα για 15 μήνες, μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Έτσι θα συνεχίσουμε».

 

Leave a Reply

four × two =

Top