Είστε εδώ

Κι όμως … η κυβέρνηση “τρέμει” την PEGA: Τι θα κάνει αν υπάρξει πρόταση παραπομπής; …

“Κρύος ιδρώτας” μαθαίνουμε, πιάνει τον Πρωθυπουργό, κάθε φορά που συζητά την υπόθεση των υποκλοπών με όσους στενούς συνεργάτες του, έχουν απομείνει στο Μαξίμου, όχι όταν γίνεται αναφορά στην Ολομέλεια της Πέμπτης με τα πορίσματα της Εξεταστικής, αλλά όταν η κουβέντα έρχεται στην ακρόαση από την Επιτροπή PEGA της Ευρωβουλής! Και αυτό γιατί μπορεί η κυβέρνηση να νιώθει “ασφαλής” από την Εξεταστική αλλά και τη Βουλή όπου η πλειοψηφία ελέγχει την κατάσταση αλλά … δεν συμβαίνει το ίδιο με την Ευρωβουλή.

Εκτός του ότι παρά την έντονη διάθεσή του να αποφύγει την “ανάκριση” από την Επιτροπή PEGA που αφίκνειται στις αρχές Νοεμβρίου ακριβώς γι αυτό τον λόγο, ο Πρωθυπουργός, είναι δύσκολο τελικά να αρνηθεί συναντήσει τους Ευρωπαίους ευρωβουλευτές. Αλλά ακόμα κι έτσι να γίνει, θα είναι δύσκολο να αρνηθούν να καταθέσουν οι άλλοι μάρτυρες, που πρότειναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και η πλειοψηφία της ΝΔ τους απέρριψε.

Το χειρότερο όμως για την κυβέρνηση είναι ότι αντιλαμβάνονται πως είναι περίπου βέβαιο ότι η επιτροπή PEGA θα καταλήξει σε πρόταση παραπομπής προσώπου ή προσώπων καθώς δεν μπορεί η Επιτροπή, δια στόματος της αντιπροέδρου Γιούροβα, να δέχεται ότι υπήρξε σκάνδαλο και … να μην καταλογίσει ευθύνες! Εκτός αυτού φοβούνται πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσουν … κι άλλα ονόματα πολιτικών που υπήρξαν θύματα επισυνδέσεων ή (και το πιθανότερο) παρανόμων λογισμικών όπως το Predator, το Pegasus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *