Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κι αυτό “δευτερεύον θέμα”; Βροχή οι αναβολές του εμβολιασμού των υγειονομικών στα νοσοκομεία της περιφέρειας τις τελευταίες ώρες που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 4/1

Κι αυτό “δευτερεύον θέμα”; Βροχή οι αναβολές του εμβολιασμού των υγειονομικών στα νοσοκομεία της περιφέρειας τις τελευταίες ώρες που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 4/1

Το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία της περιφέρειας (Βόλος, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία, κλπ) γνωστοποιούν ότι οι εμβολιασμοί των υγειονομικών που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου αναβάλλονται χωρίς ωστόσο να εξηγείται ο λόγος.

Σύμφωνα με το apokalypseis.com γιατροί των νομών Ηλείας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας έκαναν λόγο για μεγάλη αναστάτωση στις νοσηλευτικές μονάδες και στο ιατρικό προσωπικό καθώς ήσαν όλα έτοιμα για τον εμβολιασμό της ερχόμενης Δευτέρας . Κάποιοι έκαναν λόγω για προκλητική απαξίωση του πληθυσμού των άνω περιοχών και κάποιοι άλλοι αναφέρθηκαν στο πρωτοφανές μπάχαλο που συμβαίνει με τα εμβόλια φέροντας ως παράδειγμα τον πρόσφατο προκλητικότατο εμβολιασμό των στελεχών της ΝΔ και των συγγενών τους οι οποίοι δεν ήσαν σε άμεση προτεραιότητα.

Η ειδοποίηση που έκανε γνωστή στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό την αναβολή των εμβολιασμών δεν ξεκαθαρίζει πότε αυτοί θα γίνουν καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Επειτα από προφορική επικοινωνία της 6ης ΥΠΕ δεν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός την Δευτέρα 4.1.2021 άρα δεν ισχύουν και τα ραντεβού. Αναμένονται νεότερες οδηγίες . Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι. Εκ της Διοικήσεως…»

Νωρίτερα ανάλογη κίνηση είχε γίνει και στην 5η ΥΠΕ, όπου σύμφωνα με το e-thessalia.gr, ο υποδιοικητής κ. Παπαγεωργίου, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, επικοινώνησε με την διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει κανένας εμβολιασμός υγειονομικού την Δευτέρα στο Νοσοκομείο και εμβόλια δεν πρόκειται να σταλούν την Κυριακή. Η απόφαση αφορά επίσης τα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, όπου είχαν προγραμματιστεί εμβολιασμοί.

Ηδη η Επιτροπή των υγειονομικών που είχε αναλάβει τους εμβολιασμούς ενημερώνει τηλεφωνικά γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την ακύρωση των εμβολιασμών. “Δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση εκτός από το ότι δεν θα γίνει εμβολιασμός. Αναβάλλεται, χωρίς εξήγηση και καλούμε ήδη τους συναδέλφους μας για την ακύρωση των ραντεβού τους”.

Από την 5η ΥΠΕ έγινε γνωστό πως δεν υπάρχει καμία έλλειψη στα εμβόλια, αλλά αυτή ήταν η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα εμβόλια θα σταλούν μέσα στην εβδομάδα αλλά καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο. “Εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα και είμαστε σε θέση να ξέρουμε πως καμία εξήγηση δεν δόθηκε. Το Νοσοκομείο ήταν έτοιμο για 50 εμβολιασμούς καθημερινά, καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Εκτός από την ανακοίνωση της αναβολής δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση” τόνισαν μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Νοσοκομείου στην e-thessalia.gr.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση στο λογαριασμό του στο Twitter o Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Π.Παπανικολάου, του οποίου η καταγγελία για την ακύρωση εμβολιασμών υγειονομικών στο Σωτηρία οδήγησε στην “εντολή Μητσοτάκη” να σταματήσουν – υποτίθεται – οι κατά προτεραιότητα εμβολιασμοί κυβερνητικών, ανάλογες κινήσεις παρατηρούνται και στα νοσοκομεία Χαλκίδας και Μεσολογγίου όπου “με άνωθεν εντολές ακυρώνονται οι για Δευτέρα 4 Ιανουαρίου προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών”. Μάλιστα αναρωτιέται αν πρόκειται για “ρεβάνς από “Αρίστους” μετά το ξεμπρόστιασμα;”

Leave a Reply

11 − eight =

Top