Είστε εδώ

Καζάνι που βράζει η ΝΔ! Σαφέστατο “μήνυμα” Κουμουτσάκου σε Μητσοτάκη – Μαξίμου: «Άβατα στη Δημοκρατία δεν νοούνται»

Καζάνι που βράζει είναι η Νέα Δημοκρατία μετά τη βροχή αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών, και οι γαλάζιοι βουλευτές, παίρνοντας θάρρος και από τις ανοιχτες διαφοροποιήσεις από την κυβερνητική γραμμή για “ομερτά”, του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου, πλέον εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους με τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι, μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη, την σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος έστειλε ηχηρό μήνυμα στον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στην Ολομέλεια όπου συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τις αλλαγές στην ΕΥΠ που κατέθεσε η κυβέρνηση, υπογράμμισε την ανάγκη για σεβασμό των δύο πολύτιμων αγαθών:

Πρώτον, της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και δεύτερον, του ύψιστου καθήκοντος της διαφύλαξης της εθνικής ασφάλειας.

«Όλα αυτά θεμελιώνονται σε μια απαράβατη αρχή. Ανεξέλεγκτα και αυτονομημένα άβατα στη δημοκρατία δεν νοούνται» σημείωσε με νόημα, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα ξεκαθάρισε, αναφερόμενος στη λειτουργία της ΕΥΠ, πως «ανεξέλεγκτα και αυτονομημένα άβατα δεν νοούνται»!

«Είναι προφανές ότι οι αλλαγές αυτές πρέπει να κινηθούν στη λεπτή γραμμή του σεβασμού δυο πολύτιμων αγαθών: της πλήρους προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και το ύψιστο καθήκον της διαφύλαξης της εθνικής ασφάλειας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό πρέπει να διασφαλίζεται κάθε ημέρα, κάθε ώρα, καθώς η ουσιαστική βελτίωση της δημοκρατικής λειτουργίας μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι ένα διαρκές αίτημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατία Σημείωσε, δε, ότι «στην αστική φιλελεύθερη δημοκρατία που η δική μας παράταξη υπηρετεί η προστασία του απαραβίαστου της ιδιωτικής σφαίρας βρίσκεται στον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων, στην καρδιά της δημοκρατίας».

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *