Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κατήργησε κι επίσημα … ο Μητσοτάκης την επιτροπή Επιστημόνων: “Όχι σε νέο λοκντάουν – κανένα μέτρο για εμβολιασμένους”! Κούνησε πάλι το δάχτυλο σε πολίτες και καταστηματάρχες και ζήτησε να γίνουν οι χωροφύλακες της πανδημίας…

Κατήργησε κι επίσημα … ο Μητσοτάκης την επιτροπή Επιστημόνων: “Όχι σε νέο λοκντάουν – κανένα μέτρο για εμβολιασμένους”! Κούνησε πάλι το δάχτυλο σε πολίτες και καταστηματάρχες και ζήτησε να γίνουν οι χωροφύλακες της πανδημίας…

Κατήργησε κι επίσημα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην “παγωμένη” όπως επεσήμαναν κάποιοι … ΚΟ της ΝΔ, την επιτροπή των Επιστημόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός. Είχαν προηγηθεί νωρίτερα ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης που είχε ξεκόψει ότι δεν θα υπάρξει νέο λοκντάουν ότι και να γίνει με την πανδημία, αλλά και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που είχε διαμηνύσει ρηματικά πως τα σχολεία δεν θα κλείσουν ανεξαρτήτως της πορείας της επιδημίας.

Το βασικό θέμα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ σήμερα ήταν το ζήτημα της πανδημίας. Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες του τέταρτου κύματος που σαρώνει την Ευρώπη, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εμβόλιο.

Στη συνέχεια ο Κυρ Μητσοτάκης περιγράφοντας τους “τέσσερις άξονες αντιμετώπισης της πανδημίας” ουσιαστικά διαμήνυσε στην Επιτροπή να μην τολμήσει να προτείνει ξανά λοκντάουν, ενώ κούνησε το δάχτυλο εκ νέου σε επιχειρηματίες και πολίτες απαιτώντας να αναλάβουν οι ίδιοι το ρόλο του αστυνομικού στην τήρηση των απίθανων και εντελώς αναποτελεσματικών μέτρων-αλαλούμ της κυβέρνησής του:

“Δεν θα ξαναυπάρξει άλλο lockdown

Όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα υποστούν σημαντικούς περιορισμούς. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν περισσότερα τεστ

Ενίσχυση του συστήματος Υγείας με ανθρώπινο δυναμικό. Δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιτάξεις

Συνεχίζουμε την καμπάνια των εμβολιασμών

Σε σχέση με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η κοινωνία τα υποδέχτηκε θετικά. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντηση που είχε με τους επαγγελματίες της εστίασης και του εμπορίου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεννόηση που υπήρξε.

Ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να μεταφέρουν το μήνυμα της σημασίας του εμβολίου σε κάθε ευκαιρία, καθώς καθημερινά χάνονται από τη ζωή ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

«Η λύση είναι στα χέρια μας» ανέφερε. «Στα χέρια του καταστηματάρχη, του δημάρχου, του ιερέα. Αντί να ζητάμε έναν αστυνομικό δίπλα μας, είναι καιρός να γίνουμε εμείς φύλακες της υγείας μας. Αυτό το μήνυμα σας ζητώ να μεταφέρετε στις περιφέρειές σας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, όπως στο μέτωπο της εθνικής πολιτικής και της οικονομίας. «Τα καταφέραμε όλοι μαζί χωρίς να χάσουμε τον προσανατολισμό μας και τον λαϊκό μας χαρακτήρα», σημείωσε.

Οι φορολογούμενοι πληρώνουν λιγότερα, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και θα υπάρξει και νέα αύξηση εντός του 2022 σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στήριξη της οικονομίας την περίοδο του lockdown αλλά και στην ενίσχυση του ΕΣΥ, σημειώνοντας πως σήμερα έχουμε 1300 ΜΕΘ και έχουν γίνει πάνω από 10000 προσλήψεις στο σύστημα υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις επενδύσεις που έρχονται στη χώρα αλλά και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Παράλληλα ανακοίνωσε νέα αδρευτικά έργα στον αγροτικό τομέα που θα βοηθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη.

Η οικονομία αναπτύσσεται σημείωσε ο πρωθυπουργός, και αυτό δεν φαίνεται μόνο στους δείκτες αλλά και στην μείωση της ανεργίας. Η στόχευση της ΝΔ είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προσέλκυσης επενδύσεων προκειμένου να μειωθεί η κοινωνική ανισότητα.”

Με πληροφορίες από in.gr

Leave a Reply

one + 2 =

Top