Είστε εδώ
Home > FAQ news > Καθαρή απάντηση Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών: “Δεν θα δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο…”

Καθαρή απάντηση Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών: “Δεν θα δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο…”

Ξεκάθαρη θέση μπροστά στην κλιμακούμενη σεναριολογία ακόμα και για το μέλλον της σημερινης κυβερνητικής πλειοψηφίας , πήρε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Σαμοθράκη στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανείων! “”Δεν θα δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο… γνώμονάς μου ειναι το καλό της χώρας και το συμφέρον του λαού” διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ αύριο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η προγραμματισμένη σύσκεψη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και υπό το πρίσμα της τελευταίας κλιμάκωσης των τόνων κατά της Συμφωνίας, από τον πρόεδρο των ΑνΕλλ.

Υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που τοποθετούν την επιθετική ρητορική του υπουργού Άμυνας στη “βεντέτα” που υπάρχει με τον Νίκο Κοτζιά και στην αναφορά του πρώην υπουργού Εξωτερικών ότι ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση μόλις κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσει η πλειοψηφία των βουλευτών του.

Ωστόσο ο Πρωθυπουργος επέλεξε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του από την ακριτική Σαμοθράκη στην Β Ελλαδα : «Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα δεν πρόκειται ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα»

Νωρίτερα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου δήλωσε πως «δεν δέχομαι τους παραλληλισμούς του είδους, ότι εάν τελικά αυτή η συμφωνία ψηφιστεί και από κάποιους βουλευτές των ΑΝΕΛ, αυτό ισοδυναμεί με μια νέα αποστασία. Αυτό το θεωρώ εντελώς λάθος. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, άρα, να αποστατήσουν από τι και για ποιο λόγο;»

Η ψηφοφορία για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα πραγματοποιηθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου, με ισχυρή πιθανότητα το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο αυτο δεν αποκλείεται ο Πάνος Καμμενος να ανακοινώσει τις επομενες κινλησεις του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ την Τετάρτη.

Μεγάλη πολιτική σημασία πάντως έχει και η επίσκεψη ης Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ Πέμπτη και Παρασκευή στην Αθήνα, που εκτός του ότι αναμένεται να αποτελέσει και σήμα εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία για την εξοδο στις Αγορές, θα έχει και μορφή στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση για τη κυρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Με πληροφορίες από το newpost.gr

Leave a Reply

Top