Είστε εδώ

Κατεδαφίζει η Πόπη Τσαπανίδου τα πυροτεχνήματα Μητσοτάκη: “Έχει αναβάλλει 12 φορές την επενδυτική βαθμίδα από το 2019 … και του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!”

Καυστική απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε κατά την πρώτη προεκλογική συνέντευξη Τύπου δίνει η Πόπη Τσαπανίδου. «Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε να μιλήσει για μισθούς μετά από ένα χρόνο αισχροκέρδειας. Εχει αναβάλλει 12 φορές την επενδυτική βαθμίδα από το 2019 και του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, «ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί κατόρθωμα την ακραία φτωχοποίηση της κοινωνίας και νομίζει ότι κάποια ανεπαρκή κουπόνια, τα οποία μάλιστα προέρχονται από τα υπερέσοδα του ΦΠΑ, θα τον διασώσουν πολιτικά.

Θυμήθηκε μετά από έναν χρόνο αισχροκέρδειας και μείωσης εισοδημάτων να μιλήσει για μισθούς όταν επί των ημερών του:

  • τα νοικοκυριά με εισοδήματα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης
  • ο κατώτατος μισθός έχει χάσει ήδη ο 20% της αγοραστικής του δύναμη – κι αυτό μετά τις  όποιες αυξήσεις έγιναν

Δεν βρήκε όμως μισή λέξη να πει για την αύξηση του ιδιωτικού χρέους και την έκρηξη των δόσεων στα τραπεζικά δάνεια, που σήμερα ακόμα και ο συνεπής δανειολήπτης βλέπει μια δόση δανείου να αυξάνεται μέχρι και 300 ευρώ απ’ τη μια μέρα στην άλλη».

«Τέλος, όσον αφορά στην επενδυτική βαθμίδα που δήθεν θα παίρναμε αμέσως μετά τις εκλογές του 2019, θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη πως την έχει αναβάλλει 12 φορές και τώρα θυμήθηκε πως και για αυτήν την προσωπική του αποτυχία φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον αρχίζει να καταλαβαίνει πως Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες που ποτέ δεν θα συναντηθούν» καταλήγει η Πόπη Τσαπανίδου.

Νωρίτερα με τη νοημοσύνη των πολιτών επέλεξε να παίξει για μια ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη προεκλογική συνέντευξη Τύπου για την οικονομία, την ανάπτυξη και την ακρίβεια όπου εμφανίστηκε αυτοθαυμαζόμενος για το έργο της κυβέρνησης και τρομολαγνικός για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επερχόμενες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός, κατώτερος των περιστάσεων, έδωσε το στίγμα της αντίληψης που έχει για το δημόσιο χρήμα και την κατασπατάλησή του απαντώντας στην ερώτηση του πολιτικού συντάκτη της «Αυγής», Κωνσταντίνου Σαββόπουλου, για το γαλάζιο πλιάτσικο και τα 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ των απευθείας αναθέσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς αιδώ,  επικαλέστηκε την πανδημία του κορωνοϊού για να δικαιολογήσει τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν σε απευθείας αναθέσεις χωρίς να γίνει διαγωνισμός, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν μπορούσαν να γίνουν διαγωνισμοί λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι «αν πιστεύει κανείς ότι τη δύσκολη περίοδο θα  μπορούσαμε να ακολουθήσουμε άλλο δρόμο να το πει. Ας είμαστε ρεαλιστικοί και έντιμοι. Δεν λέω ότι όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια. Οι απευθείας αναθέσεις πρέπει να είναι η εξαίρεση», υποστήριξε.

Ο πρωθυπουργός πέταξε λευκή πετσέτα στο θέμα της αισχροκέρδειας και της εκρηκτικής ακρίβειας στην αγορά και στα τρικ που χρησιμοποιούν οι κερδοσκόποι με την παράλληλη αύξηση των τιμών και τη μείωση των ποσοτήτων στις συσκευασίες των προϊόντων. Το μοναδικό που βρήκε να πει είναι πως «δεν είμαι αφελής, πάντα στην αγορά να εκμεταλλευτούν για να βγάλουν χρήματα σε βάρος των καταναλωτών», να εκθειάσει το «καλάθι του νοικοκυριού» και να υποστηρίξει ότι «τα χειρότερα ως προς την αύξηση των τιμών τα έχουμε δει».

Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν είναι σε θέση να εξαγγείλει κατά πόσο θα ανέβει από τα 713 ευρώ που είναι σήμερα, αναφέροντας μόνο ότι θα είναι σημαντική η αύξηση, ενώ για τους συνταξιούχους σιώπησε όσον αφορά στο ερώτημα για τα αναδρομικά που δολίως η κυβέρνησή του δεν χορήγησε σε όλους τους συνταξιούχους, προβάλλοντας τη δημοσιονομική σταθερότητα. Μάλιστα,  επέπληξε  τον δημοσιογράφο «που δεν βλέπει τι έχει πετύχει η κυβέρνηση» και υποστήριξε ότι χρειάζονται δημοσιονομικές εφεδρείες γιατί δεν ξέρουμε «πότε θα χρειαστούμε χρήματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το αφήγημα του φόβου και των απειλών προς τους πολίτες κάθε φορά που έβλεπε από τις ίδιες τις απαντήσεις του το αδιέξοδο της πολιτικής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ερώτημα γιατί δεν έχει υπάρξει αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα μας, είπε ανερυθρίαστα ότι περιμένουν το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.

«Βεβαίως και περιμένουν οι επενδυτικοί οίκοι και οι αγορές να δουν τι θα γίνει στις εκλογές. Εμείς μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι λίγους μήνες μετά την επανεκλογή της κυβέρνησής μας θα επιτευχθεί η επενδυτική βαθμίδα. Αναρωτιέμαι αν μπορούν και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να πούνε το ίδιο. Αν όμως υπάρξει παρατεταμένη αστάθεια μετά τις εκλογές – που δεν το θεωρώ πιθανό – ή κυβέρνηση που ακολουθήσει άλλο πρόγραμμα, τότε επενδυτική βαθμίδα δεν θα δούμε ούτε με το κιάλι», είπε χαρακτηριστικά.

 

AP Photo/Maura Ajak, File

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *