Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Κατεδαφίσεις «Ο Κυριάκος» (του Θανάση Καρτερού)

Κατεδαφίσεις «Ο Κυριάκος» (του Θανάση Καρτερού)

Εξαιρετικά τα πλάνα του Κυριάκου στο Ελληνικό. Με το κίτρινο γιλέκο, που φορούν οι εργαζόμενοι στον χώρο της δουλειάς τους.

Και με τις μπουλντόζες ως φόντο, έτσι που ο τηλεθεατής να εμπεδώνει το μήνυμα: Έχουμε πρωθυπουργό που μπαίνει στα εργοτάξια με στολή προλεταριακή και ανοίγει με τις μπουλντόζες τον δρόμο για τούτο και για το άλλο. Ταρατατζούμ. Τόσο ταρατατζούμ που να θυμίζει άλλες εποχές.

Το κίτρινο γιλέκο ωστόσο ας το κρατήσουμε. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να το φοράει ο πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία κατεδάφισης. Άλλο αέρα κι άλλο βάθος παίρνει η εικόνα. Κι άλλη εντύπωση προκαλεί να γκρεμίζει χωρίς κίτρινο γιλέκο.

Πολύ πιο ισχνή και αδύναμη. Και για ένα πρωθυπουργό που έχει διακριθεί στις κατεδαφίσεις αυτό υπήρξε μέχρι σήμερα σοβαρό μειονέκτημα.

Δεν φορούσε το κίτρινο γιλέκο, για παράδειγμα:

Όταν κατεδάφισε με μια μεγαλοπρεπή κίνηση του δεξιού -του πολύ δεξιού όμως- χεριού του και χωρίς μπουλντόζες τη δέκατη τρίτη σύνταξη. Του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή, καλώς έγινε μπάζα.

Όταν διέλυε τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς και τα μεροκάματα, την όποια ασφάλεια εν γένει της εργασίας. Με τη φαγάνα του Βρούτση, που είναι υψηλής ειδίκευσης, και τη συνδρομή του κορωνοϊού.

Όταν γκρέμιζε τα αρχαία στη Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης με τον πολιτιστικό οδοστρωτήρα της Μενδώνη και με τη συνδρομή κολλητών και φίλων της εθνικής εργολαβίας.

Όταν κατεδάφιζε την ελληνική γλώσσα και τα πτυχία των μηχανικών με τα σκόιλ ελικικού και τα βάουτσερ, που έγραψαν ιστορία. Εκεί όχι ένα, αλλά και δύο και τρία κίτρινα γιλέκα θα έπρεπε να φοράει. Κι όχι να κρύβεται στα γραφεία της Γεραπετρίτης Α.Ε. και να παίρνουν άλλοι την επικοινωνιακή δόξα.

Όταν γκρέμιζε όνειρα και προσδοκίες δικής του παραγωγής για ανάπτυξη 4%, για ορμητικές επενδύσεις, για μείωση της φορολογίας στη μεσαία τάξη, για καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

Και, φυσικά, όταν κατεδάφιζε νόμους και διαύγειες με τη λίστα Πέτσα, με τις απευθείας αναθέσεις των αρίστων πάντων, με τα μυστικά κονδύλια του Μηταράκη, με τα στημένα του Αυγενάκη, με τις απειλές του Άδωνι εναντίον εισαγγελέων. Με τη θηριώδη μπουλντόζα που φέρει στο πλάι την υπογραφή Κατεδαφίσεις «Ο Κυριάκος» και η οποία δουλεύει ασταμάτητα εδώ και έναν χρόνο στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή.

Εντάξει, θα υπάρξουν παράπονα ότι δεν τον παίρνουμε στα σοβαρά. Υπάρχει όμως απάντηση: Αυτός είναι που δεν μας παίρνει στα σοβαρά. Γιατί, αν δεν είχε την πεποίθηση ότι είναι και τα μυαλά μας υπό κατεδάφιση, δεν θα έκανε τέτοιες εμφανίσεις. Θα καταλάβαινε ότι καταλαβαίνουμε το γελεκάκι που φορεί ποιος το ’χει ραμμένο. Και τι γιλέκο τού ετοιμάζει ο τυφλοπόντικας που γεννάει κάθε μέρα η πολιτική του…

Πηγή: avgi.gr

Θανάσης Καρτερός

Leave a Reply

9 + 3 =

Top