Είστε εδώ

Καταπέλτης ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στην Εξεταστική: “Ο φάκελος Ανδρουλάκη καταστράφηκε την ημέρα που κατήγγειλε την παρακολούθησή του! Υπεκφυγές και άρνηση συνεργασίας από την ΕΥΠ”

“Βόμβες” πυροδότησε ο Χρ Ράμμος στην Εξεταστική καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε ότι η καταστροφή του αρχείου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή Κοντολέοντα την ίδια ημέρα που έγινε η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του.

Εξαιρετικά διαφωτιστική φαίνεται ότι είναι η κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ ούτε η αρμόδια εισαγγελέας έδειξαν διάθεση συνεργασίας, ενώ απαντούσαν στα αιτήματα της Αρχής με υπεκφυγές.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, που άρχισε να καταθέτει μετά τον νυν διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, φέρεται να είπε πως όταν υπεβλήθη αίτημα πρόσβασης στον φάκελο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο διοικητής της ΕΥΠ του είναι ότι «δεν ξέρει αν υπάρχει» και πως το μόνο που ήταν σε γνώση του ήταν ένα έγγραφο το τέως διοικητή Παναγιώτη Κοντολέοντος και της εισαγγελέως, Βασιλικής Βλάχου, προς τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για πιστοποίηση αριθμού.

Επίσης, φέρεται να είπε ότι μετά την επιμονή της ΑΔΑΕ, που ζητούσε να μιλήσει με τους υποδιοικητές της ΕΥΠ, και έπειτα από νέο έλεγχο μετά δύο ή τρεις μέρες, δόθηκε από την ΕΥΠ μια έγγραφη δήλωση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, στην οποία αναφέρεται η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα. Αλλά ο νυν διοικητής της ΕΥΠ στη συνέχεια επικαλέστηκε το απόρρητο και το καθήκον εχεμύθειας για να μη δώσει άλλες απαντήσεις για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ράμμο, αυτό ήταν «υπεκφυγή» και «άρνηση συνεργασίας», ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι η ΕΥΠ δεν μπορεί να αντιτάσσει το απόρρητο στην ΑΔΑΕ, καθώς είναι η Αρχή που έχει από το Σύνταγμα την αρμοδιότητα να την ελέγχει.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αναφέρθηκε και στην εισαγγελέα στην ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου. Φέρεται να κατέθεσε ότι «η κρίση της είναι ανέλεγκτη», πράγμα που ο ίδιος «θεωρεί λάθος» και ότι δεν μπορεί να δείξει στοιχεία.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ράμμο, «γενικά υπήρχε άρνηση συνεργασίας» τόσο από την εισαγγελέα Β. Βλάχου όσο και από την ίδια την ΕΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι χρησιμοποιούσαν «υπεκφυγές» με σκοπό «να ξεγλιστρήσουν». Και φέρεται να τόνισε ότι πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, «μόνον στο μυαλό της Εισαγγελέως».

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται επίσης να τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια» και πως «το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να υπάρχουν ανέλεγκτες νησίδες».

Πηγή: efsyn.gr / ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *