Είστε εδώ

Καταπέλτης ο Γιάννης Μαντζουράνης μετά την ομολογία του κυβερνητικού “φιάσκου” με Κασιδιάρη αλλά και των ωμών παρεμβάσεων στη λειτουργία του Αρείου Πάγου: «Το καθεστώς Μητσοτάκη προσβάλλει τους δικαστές»

Γιάννης Μαντζουράνης

Σχόλιο για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το μόρφωμα Κασιδιάρη, έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανέφερε ότι την Δευτέρα (10/4), θα υπάρξει πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση, προκειμένου να μπει «μπλόκο» στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις βουλευτικές εκλογές. Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια debate στην ΕΡΤ για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής, ο Βορίδης ανέφερε τα εξής: «Υπάρχουν δύο ζητήματα τα οποία κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να συγχέονται. Το ένα είναι οι πολιτικές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξτρεμιστική ψήφος. Αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα το οποίο συνδέεται με το πόσο αποτελεσματικές μπορούν να είναι κάθε φορά οι πολιτικές που ακολουθούν με το πόσο οικοδομούν μια κοινωνική συνοχή», προσθέτοντας ότι «η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος να το πω έτσι στην πραγματικότητα προφανώς και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις. Αποτελεί ένα είδος ας το πω τυφλής διαμαρτυρίας και ναι, χρήζει πολιτικής αντιμετωπίσεως».

Είναι σαφές ότι με πρόσχημα τη θωράκιση της απόφασης με μεγαλύτερο κύρος προκειμένου να μην προκύψει οιαδήποτε αμφισβήτηση μετά και την υποψηφιότητα του «αποκηρυγμένου» επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστασίου Κανελλόπουλου, η ρύθμιση που θα καταθέσει τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών θα ορίζει ότι στη διαδικασία για τη λήψη απόφασης θα μετέχει το σύνολο των δικαστών που συγκροτεί το Α1 Τμήμα. Δηλαδή, ο αριθμός των δικαστών που θα λάβουν μέρος στη διαδικασία λήψης απόφασης θα ανέλθει στους εννέα από τους πέντε, καθώς αυτή θα ληφθεί από την ολομέλεια του Τμήματος.

– Διαβάστε: Η διπλή απόλυτη δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ! Η κυβέρνηση ομολογεί ότι ο νόμος για τον Κασιδιλαρη που είχε περάσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ ήταν ατελής αλλά και ότι παρεμβαίνει στις αποφάσεις του Αρείου Πάγου! Προαναγγελία … Βορίδη!!!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα παρέμβαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει αναστάτωση στον Άρειο Πάγο, με τους δικαστές -κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr- να θεωρούν ότι η εν λόγω διάταξη τους υποβιβάζει διότι η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι δεν εμπιστεύεται τα πέντε μέλη που θα έπρεπε να κρίνουν την τύχη του μορφώματος Κασιδιάρη.

«Το καθεστώς Μητσοτάκη προσβάλλει τους δικαστές»

«Το καθεστώς Μητσοτάκη στην αγωνία του να εξασφαλίσει τις ακροδεξιές ψήφους του Κασιδιάρη παρεμβαίνει στη λειτουργία του Αρείου Πάγου και αλλάζει τον τρόπο συγκρότησης του δικαστικού σχηματισμού που θα κρίνει το επιτρεπτό ή ανεπίτρεπτο της καθόδου των ακροδεξιών ναζιστών στις εκλογές» δηλώνει στο documentonews.gr ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης, εξηγώντας:

«Γιατί, προφανώς, δεν είναι όλοι οι δικαστές κομματικοί εγκάθετοι της ΝΔ και δεν εμπιστεύεται την αμερόληπτη και αντικειμενική κρίση όλων των Αρεοπαγιτών. Και κυρίως, του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου του Α1 Τμήματος που είναι αρμόδιο να κρίνει για τη συμμετοχή ή μη όλων των κομμάτων στην εκλογική διαδικασία. Ενώ μέχρι τώρα η σύνθεση του Α1 Τμήματος ήταν πενταμελής, με την νέα ¨ντροπολογία¨ Βορίδη μεταβάλλεται σε εννεαμελή έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι μανούβρες και το μανιπιουλάρισμα της δικαστικής κρίσης από τα σκοτεινά επιτελεία του Μοσχάτου και του Μαξίμου. Έτσι, αποδεικνύεται ότι το καθεστώς Μητσοτάκη δεν εμπιστεύεται τους ανεξάρτητους και τους έντιμους δικαστές, όπως ο κ. Τζανερίκος, και προσβάλλει το σύνολο των γενναίων και έντιμων δικαστών».

Και καταλήγει λέγοντας: «Μολονότι όλα ανεξαιρέτως τα δημοκρατικά κόμματα επιδιώκουν να αποβάλλουν από το Κοινοβούλιο το ναζιστικό μόρφωμα, αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να τραυματίζουν με αντισυνταγματικές παρεμβάσεις την ανεξαρτησία, το κύρος και την αξιοπιστία της ελληνικής δικαιοσύνης. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα…»

Πηγή: documentonews.gr / Άγγελος Προβολισιάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *