Είστε εδώ

Καταγγέλουν την … τοποθετημένη Διοίκηση, ότι “απολύει” εργαζόμενους των 586 ευρώ για να προσλάβει ακριβοπληρωμένους συμβούλους, από το επιτελείο Χαρδούβελη!

Σε κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζόμενους στη Eurobank με ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλει ότι η Διοίκηση πετά στο δρόμο εργαζόμενους των 586 ευρώ μικτά, την ίδια ώρα που προσλαμβάνει παχυλά αμοιβόμενους συμβούλους, αρκετοί εκ των οποίων προέρχονται από το περιβάλλον του πρώην ΥπΟικ Γκίκα Χαρδούβελη. Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή Διοίκηση έχει αναλάβει την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου,( πλην του Ν Καραμούζη ) μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Τράπεζα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ EUROBANK ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ «ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ»
Διώχνουν εργαζόμενους των 586 Ευρώ και προσλαμβάνουν δεκάδες παχυλά αμειβόμενους σύμβουλους
Η εκκαθάριση ανεπιθύμητου προσωπικού στην Eurobank ξεκινάει από τους «ενοικιαζόμενους» τραπεζοϋπάλληλους, των 586 ευρώ! Χωρίς ενδοιασμό πετιούνται στον δρόμο οι πρώτοι 17 συμβασιούχοι της «Mellon», χρόνια εργαζόμενοι ως ταμίες σε καταστήματα του πρώην ΤΤ και σήμερα της Eurobank σε πόλεις της Περιφέρειας. Μάλιστα, τους στέλνουν στην ανεργία, κοροϊδεύοντάς τους ταυτόχρονα, αφού τους προσφέρουν προσχηματική δουλειά στην Αθήνα. Προτείνουν δηλαδή, στον εργαζόμενο από την Καρδίτσα, τον Βόλο, την Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, να μετακομίσει στην πρωτεύουσα και να ζήσει με 586 ευρώ μικτά. Και βέβαια αυτή είναι μόνο η αρχή. Ο στόχος απόλυσης και των 100 «μαύρων προβάτων» της αξιολόγησης – παρωδία του 2014 μέσα στους επόμενους μήνες είναι ολοφάνερος.
Το οξύμωρο είναι ότι η διοίκηση που κόπτεται για την μείωση του λειτουργικού κόστους της τράπεζας και βρήκε εύκολα θύματα τους «ενοικιαζόμενους», προσλαμβάνει δεκάδες συμβούλους, παχυλά αμειβόμενους. Μεταξύ αυτών και όλο το επιτελείο του τ. ΥΠΟΙΚ Γκ. Χαρδούβελλη, που θρονιάστηκε στην τράπεζα! Θυμίζουμε στη νεοφιλελεύθερη διοίκηση της Eurobank, ότι το 2013 το προσωπικό του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου, δέχτηκε να υποστεί μείωση αποδοχών έως και 40%, υπό την προϋπόθεση να μην χάσει την δουλειά του, ούτε ένας εργαζόμενος, συμπεριλαμβανόμενων των «ενοικιαζόμενων». Ο όρος αυτός με τις συγκεκριμένες απολύσεις σήμερα αθετείται από την Eurobank, στην οποία έχει ενταχθεί πλέον το ΤΤ.
Καλούμε την διοίκηση της Eurobank να πάρει πίσω τις απολύσεις.
Καλούμε τα μη εργοδοτικά σωματεία εργαζόμενων στον Όμιλο να αντιδράσουν.
Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει, για να μην προχωρήσουν απολύσεις σε μια τράπεζα, που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί από το δημόσιο.
Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο διοίκησης της Eurobank, (Μποδοσάκειο) την Παρασκευή 15 Απριλίου ( 3 μ.μ.).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *