Είστε εδώ
Home > FAQ media > Καταγγέλλει Κουρτάκη η “Δημοκρατία”: “Διαβεβαιώνουμε τον ίδιο και τους φίλους του ότι δεν τρομοκρατούμαστε”

Καταγγέλλει Κουρτάκη η “Δημοκρατία”: “Διαβεβαιώνουμε τον ίδιο και τους φίλους του ότι δεν τρομοκρατούμαστε”

Με μία σκληρή ανακοίνωση, η “Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ” που εκδίδει μεταξύ άλλων την εφημερίδα “Δημοκρατία”, την “Εστία” και την “Espresso”, καταγγέλλει τον Γιάννη Κουρτάκη ότι προσπάθησε να δημιουργήσει τεχνητή οικονομική ασφυξία στον Όμιλο, σπεύδοντας να δεσμεύσει τους λογαριασμούς του, με αφορμή πρωτόδικη απόφαση για τη δημοσιοποίηση της λίστας με τις πληρωμές σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους από τα “μαύρα” ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αναφέρεται στον δημοσιογράφο ως “φίλο του κ.Μαρινάκη” και τονίζει ότι ούτε ο ίδιος ούτε οι φίλοι του θα μπορέσουν να τους φιμώσουν και να τους τρομοκρατήσουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ομίλου “Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ”: 

Με μια πρωτοφανή  κίνηση ο δημοσιογράφος  Γ.Κουρτάκης προσπάθησε τις μέρες πριν το Αγιο Πάσχα να προκαλέσει στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. τεχνητή  οικονομική  αδυναμία πληρωμής του Δώρου του Πάσχα. Χωρίς καμία προειδοποίηση και για ένα ποσόν των δεκαέξι  χιλιάδων ευρώ που, πρωτοδίκως και όχι τελεσιδίκως, του επιδίκασε το αρμόδιο δικαστήριο,  με απόφαση που δεν  είναι προσωρινά εκτελεστή (!!) , μπλόκαρε όλους τους τραπεζικούς  λογαριασμούς της εταιρείας μας. Προφανής  επιδίωξή του ήταν  οι εκατόν πενήντα και πλέον εργαζόμενοί  μας να μην πληρωθούν το Δώρο του Πάσχα αλλά και να καταστεί αδύνατη η πληρωμή και των λοιπών υποχρεώσεων της εταιρείας (επιταγές, προμηθευτές  κλπ.). Αιτία της πρωτόδικης καταδίκης μας ήταν ότι οι εφημερίδες μας δημοσίευσαν τα στοιχεία από τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας  Πάνος Καμμένος το 2015 με συνέντευξη  τύπου στην ΕΣΗΕΑ. Από την λίστα αυτή  προέκυπταν καταβολές άνω των 25.000.000 ευρώ σε μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσα σε αυτά είχαν δοθεί  τα ποσά των 843.000 ευρώ  για τον Ι. Κουρτάκη , 629.000 ευρώ  για το γενικό διευθυντή των  «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» Π.  Τζένο  και  552.000 ευρώ στο όνομα Μαρινάκης (ο Ευάγγελος  Μαρινάκης πάντως τότε  δεν είχε ακόμα  ασχοληθεί- εμφανώς  τουλάχιστον- με ΜΜΕ) . Προτροπή των εφημερίδων μας ήταν να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι της δημοσιογραφίας και να αποκαλυφθούν οι εκδότες μαϊμού… Η ελληνική δικαιοσύνη , την Μ. Πέμπτη περιόρισε το αίτημά του,  ξεμπλοκάροντας τους λογαριασμούς μας. Ετσι, άλλη μια προσπάθεια του “φίλου του κ. Μαρινάκη” (sic), να πλήξει το συγκρότημά μας , έπεσε στο κενό. Διαβεβαιώνουμε τόσο εκείνον όσο και τους φίλους του  ότι όσο και αν προσπαθούν, δεν θα μπορέσουν να μας φιμώσουν  και να μας τρομοκρατήσουν.

Εκ της Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε.

Υ.Γ.  : Θέλουμε να πιστεύουμε  ότι  αυτή η απαράδεκτη από κάθε πλευρά ενέργεια είναι εντελώς συμπτωματική   με την δημοσιότητα που έδωσαν το ίδιο χρονικό διάστημα οι εφημερίδες μας , επιτελώντας το ειδησεογραφικό καθήκον τους, στην άσκηση διώξεως  για εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα κατά του “φίλου” του, κ.Β.Μαρινάκη.

Leave a Reply

Top