Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > Καταγγελία Δούρου για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και “καρφιά” για τη στάση των ΜΜΕ: Καθυστερούν σκόπιμα τη δημοπράτηση των εργασιών της β’ φάσης

Καταγγελία Δούρου για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και “καρφιά” για τη στάση των ΜΜΕ: Καθυστερούν σκόπιμα τη δημοπράτηση των εργασιών της β’ φάσης

Σφοδρά πυρά κατά της κυβερνώσας παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αφήνει η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, με αφορμή τη συζήτηση σήμερα για τη δεύτερη φάση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Η κ. Δούρου που αφήνει αιχμές και για την μικρόψυχη και υποκριτική, έμπλεη φανατισμού και κομματικών σκοπιμοτλητων, αντιμετώπιση του ζητήματος απο τα ΜΜΕ την προηγούμενη περίοδο, καταγγέλλει πως το μέλλον του έργου βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, καθώς όπως τονίζει πως «η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας κωλυσιεργεί, καθυστερεί την άμεση δημοπράτηση των εργασιών της β Φάσης του έργου, επικαλούμενη σαθρές δικαιολογίες – τύπου έλλειψη μελέτης εφαρμογής ενώ η Διοίκησή μας παρέδωσε έτοιμη Μελέτη και τα τεύχη Δημοπράτησης για τη β φάση».

Η πρώην περιφερειάρχης, κλιμακώνοντας τα πυρά της σε βάρος του Γ. Πατούλη, σημειώνει σε ανάρτησή της στο Facebook πως «στόχος της της Διοίκησης είναι να ακυρώσει αυτό που σηματοδοτεί μια τεράστια ανάσα των πολιτών σε όλα τα επίπεδα (ασφάλειας, αντιπλημμυρικών υποδομών, πράσινου, οδικής κυκλοφορίας), ένα έργο που δεν αφορά μόνο το νότιο μέτωπο αλλά όλη την Αττική. Και να το αντικαταστήσει με… real estate εμπνεύσεως βαριές εμπορικές χρήσεις, που καταστρέφουν, κατακερματίζουν, απαξιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Με απλά λόγια: το Οικολογικό θα μετατραπεί σε Εμπορικό Πάρκο. Τα βουνά από χώματα που ορθώνονται σήμερα στην παραλία, θα μένουν στη θέση τους όσο δεν προχωρά η β φάση».

Σε αυτό το πλαίσιο, απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους βουλευτές του Νότιου Τομέα, με πρώτους τους κυβερνητικούς βουλευτές, ενώ κάνει ειδική αναφορά στο όραμα για την ανάπτυξη παραλιακού μετώπου, του ιδρυτη της παράταξής τους, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, να συστρατευθούν ώστε να μην πάει πίσω το έργο. Παράλληλα αναφέρεται στην ειδική συμβολή και στήριξη που προσφέρουν στον αγώνα για την αναπλαση του Φαληρικού μετώπου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, Ραλλία Χρηστίδου, Γιάννης Μπαλάφας, αλλά και ο Παύλος Πολάκης

Η ανάρτηση της Ρένας Δούρου:

Ήταν Απρίλιος του 2019, όταν η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής έδινε στην κυκλοφορία τη νέα λεωφόρο Ποσειδώνος, με τρεις λωρίδες ασφαλούς και γρήγορης κυκλοφορίας σε κάθε κατεύθυνση, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου, της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου. Ένα σημαντικό γεγονός για εποχούμενους, για όλους τους πολίτες, που ήσαν υποχρεωμένοι να χάνουν πολλές ώρες σε μποτιλιαρίσματα καθημερινά. Μια θετική είδηση για την καθημερινότητά μας. Και όμως. Ω του θαύματος! Η καλή αυτή εξέλιξη, που δεν είχε να κάνει με ένα πρόσωπο ή ένα κόμμα, έπρεπε να… καταβαραθρωθεί, να υποτιμηθεί, να απαξιωθεί, να υπονομευθεί με κάθε τρόπο. Γιατί; Μα για να μην.. πιστωθεί σε μια αυτοδιοικητική παράταξη! Να μην αναγκαστούν κάποιοι να πουν καλό λόγο για τη Δύναμη Ζωής και τη Δούρου. Τι κι αν οι οδηγοί που σε εκείνη την επίσκεψή μας, μας χαιρετούσαν, κορνάροντας, τι κι αν οι πολίτες μας ευχαριστούσαν για το αυτονόητο, που όμως πήρε δεκαετίες για να γίνει πράξη – ένας σύγχρονος, ασφαλής και σύγχρονος δρόμος; Τίποτε από αυτά δεν “είδαν” οι φέροντες κομματικές παρωπίδες. Τις επόμενες μέρες διαβάζαμε και βλέπαμε έκπληκτοι “ρεπορτάζ” που επικέντρωναν στις… “καθυστερήσεις, στα μποτιλιαρίσματα, στην ταλαιπωρία των οδηγών λόγω των έργων της Περιφέρειας και της Δούρου”, κοκ. Τι κι αν η πραγματικότητα ήταν εκεί, τη ζούσαν καθημερινά οι εποχούμενοι; Έπρεπε να διαστρεβλωθεί. Ήταν όμως (και) είναι η αλήθεια, που κάποιοι (εκλεγμένοι και όχι μόνο) δεν αφήνουν να χαλάσει την ωραία τους ιστορία. Ιστορία ψεύδους και διαστρέβλωσης μιας σπουδαίας υπόθεσης, όπως είναι το δικαίωμα των πολιτών στην ασφαλή μετακίνηση, σε σύγχρονες οδικές υποδομές.
Γιατί κάνω σήμερα αυτό το throw back; Η αφορμή είναι η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Φαληρικό. Η ουσία είναι όμως είναι το μέλλον του εμβληματικού έργου της ανάπλασης του Φαληρικού. Ενός έργου που κάνει πράξη την Αττική Ριβιέρα, που είχε οραματιστεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εδώ και πάνω από μισό αιώνα!
Συζητάμε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο το μέλλον του έργου που ανοίγει το δρόμο προς τη θάλασσα για χιλιάδες συμπολίτες μας στους δήμους Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου. Του έργου που δημιουργεί ένα σύγχρονο Οικολογικό πάρκο 300 στρεμμάτων, δημόσιο, ανοικτό χώρο ευεξίας και πολιτισμού. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση καθώς η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας κωλυσιεργεί, καθυστερεί την άμεση δημοπράτηση των εργασιών της β Φάσης του έργου, επικαλούμενη σαθρές δικαιολογίες – τύπου έλλειψη μελέτης εφαρμογής ενώ η Διοίκησή μας παρέδωσε έτοιμη Μελέτη και τα τεύχη Δημοπράτησης για τη β φάση.
Στόχος της Διοίκησης είναι να ακυρώσει αυτό που σηματοδοτεί μια τεράστια ανάσα των πολιτών σε όλα τα επίπεδα (ασφάλειας, αντιπλημμυρικών υποδομών, πράσινου, οδικής κυκλοφορίας), ένα έργο που δεν αφορά μόνο το νότιο μέτωπο αλλά όλη την Αττική. Και να το αντικαταστήσει με… real estate εμπνεύσεως βαριές εμπορικές χρήσεις, που καταστρέφουν, κατακερματίζουν, απαξιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Με απλά λόγια: το Οικολογικό θα μετατραπεί σε Εμπορικό Πάρκο. Τα βουνά από χώματα που ορθώνονται σήμερα στην παραλία, θα μένουν στη θέση τους όσο δεν προχωρά η β φάση. Δεν είναι τυχαία η κοινή αντίδραση των Δημοτικών Συμβουλίων των δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, που έχουν εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα υπέρ της άμεσης έναρξης της Β Φάσης και της ολοκλήρωσης του έργου. Αυτό το Ψήφισμα ακριβώς η Δύναμη Ζωής το φέρνει σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς υιοθέτηση.
Γιατί δεν πρέπει να την επιτρέψουμε να πάει πίσω και, εντέλει, να καταργηθεί το έργο, όπως επιχειρεί να κάνει η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας.
Και αυτός ο αγώνας δεν πρέπει να έχει κομματικά χρώματα γιατί η ζωή των συμπολιτών μας δεν είναι γαλάζια, κόκκινη, πράσινη ή ροζ. Πρέπει να είναι κοινός αγώνας όλων των βουλευτών που εκλέγονται στο Νότιο Τομέα. Ακόμη, και κυρίως, των κυβερνητικών + βουλευτών Νίκος Δένδιας , Konstantinos Kyranakis , Διονύσης Χατζηδάκης , Harry Theoharis, Σοφία Βούλτεψη , Anna Karamanli , Μπάμπης Παπαδημητρίου , Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos , Βασίλης Σπανάκης , έστω κι αν η ΝΔ ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία απομείωσης του έργου της λεωφόρου και της στοχοποίησής μου… Ας είναι.
Τη λεωφόρο τη χαίρονται σήμερα καθημερινά χιλιάδες πολίτες. Έτσι όπως πρέπει να χαρούν την ολοκλήρωση της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, της Αττικής Ριβιέρας. Όχι για να γίνει το… χατίρι της Δούρου. Αλλά γιατί εμείς όλοι και όλες το οφείλουμε στους πολίτες της Αττικής.
Ευχαριστώ πολύ Νίκος Παππάς, Theano Fotiou , Ioannis Mouzalas , Γιάννης Μπαλάφας , Rallia Christidou Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis”

Leave a Reply

seventeen − 9 =

Top