Είστε εδώ

Καρφιά και από τα “ΝΕΑ” του Μαρινάκη, εναντίον Σκέρτσου για την ανεκδιήγητη παρέμβαση του στην Δικαιοσύνη- ” Από πού κι ως πού”; …

Βολές και από το συγκρότημα Μαρινάκη και ειδικότερα από την εφημερίδα “Τα Νέα” εξαπολύονται εναντίον του Άκη Σκέρτσου, η πρωτοφανής παρέμβαση του οποίου στην Δικαιοσύνη, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυρ. Μητσοτάκη, που τον έχει τοποθετήσει συντονιστή του κυβερνητικού έργου.

Στην στήλη του ο Λευτέρης Χαραλαμόπουλος, γράφει :

Ήταν μια αγόρευση που ξάφνιασε.

Και που κακά τα ψέματα είπε αλήθειες.

Γι’ αυτό και συγκίνησε όλη την κοινωνία.

Γι’ αυτό και άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες και ιδεολογίες είπαν ότι τους άγγιξε.

Γιατί η υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη δεν αφορά απλώς ένα ειδεχθές έγκλημα.

Αφορά ένα έγκλημα, δυστυχώς, με ρίζες σε μια κοινωνία όπου με τον σεξισμό δεν έχει ξεμπερδέψει.

Ναι, μίλησε πιο φορτισμένα η Εισαγγελέας από όσο μπορεί να είναι αναμενόμενο σε μια δίκη.

Αλλά λίγες δίκες έχουν ανάλογη φόρτιση, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις όχι μόνο τα εγκλήματα συγκεκριμένων ανθρώπων αλλά και μια ανοχή από μερίδα της κοινωνίας απέναντι σε πολλές εκφάνσεις σεξιστικής βίας.

Και σε τελική ανάλυση, θέλουμε ή δεν θέλουμε οι δικαστές να έχουν τη φόρτιση που θα είχαν και οι κανονικοί άνθρωποι;

Είναι άλλο πράγμα να πει κανείς ότι ο δικαστής πρέπει να δικάζει με βάση την έννομη τάξη και τα στοιχεία που παρουσιάζονται και άλλο να λες ότι δεν θα έχει έναν ανθρώπινο πυρήνα.

Ιδίως όταν μιλάμε για εισαγγελέα, δηλαδή όχι αυτήν που καλείται να αποφασίσει αμερόληπτα και με ευλαβική τήρηση της νομοθεσίας και της δικονομίας, αλλά για αυτήν που καλείται να μιλήσει για το θύμα και να ζητήσει δικαιοσύνη για αυτό.

Με αυτή την έννοια δεν αντιλαμβάνομαι γιατί έπρεπε να βγουν άνθρωποι με θεσμικό ρόλο και να επιτεθούν με αυτό τον τρόπο και σε μια τέτοια υπόθεση.

Και εάν για τους συνδικαλιστές των δικηγόρων μπορώ να κατανοήσω την ανάγκη να υπερασπιστούν τα πραγματικά και αναγκαία δικαιώματα που πρέπει να έχουν όλοι οι κατηγορούμενοι σε μια δίκη, δεν μπορώ να καταλάβω από πού και ως πού  ένας υφυπουργός μπορεί να σχολιάζει μια υπόθεση που εκδικάζεται, έστω και από προσωπικό λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σε τελική ανάλυση εδώ υπάρχει και ένα θέμα χωρισμού εξουσιών.

Όμως, η ουσία παραμένει: έστω και ξεπερνώντας στη ρητορική της κάποια όρια, ιδίως ως προς τον κίνδυνο να παρερμηνευθεί ως επίθεση συλλήβδην κατά των δικηγόρων, η Εισαγγελέας Δόγκα έδωσε με την αγόρευσή της σχήμα σε ένα αγωνιώδες αίτημα δικαιοσύνης.

Την αναγκαία δικαιοσύνη για μια χαμένη ζωή.

Την αναγκαία δικαιοσύνη για την Ελένη Τοπαλούδη.

το άρθρο του Λ.Χαραλαμπόπουλου δημοσιεύτηκε στο in.gr

Μια σκέψη στο “Καρφιά και από τα “ΝΕΑ” του Μαρινάκη, εναντίον Σκέρτσου για την ανεκδιήγητη παρέμβαση του στην Δικαιοσύνη- ” Από πού κι ως πού”; …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *