Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Καρφί” Τσίπρα για το ΔΝΤ που “τελευταία θελει να καρπωθεί την επιτυχία του προγράμματος” και “σήμα” ότι συζήτησε για το χρέος και την επόμενη μέρα με Μέρκελ και Μακρον!

“Καρφί” Τσίπρα για το ΔΝΤ που “τελευταία θελει να καρπωθεί την επιτυχία του προγράμματος” και “σήμα” ότι συζήτησε για το χρέος και την επόμενη μέρα με Μέρκελ και Μακρον!

Την πεποίθηση ότι στο τέλος θα υπάρξει κάποιος προωθητικός συμβιβασμός στην Ευρωπαϊκή Ενωση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, όπως συμβαίνει πάντοτε στην Ε.Ε., εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και τόνισε πως το θέμα είναι αυτός ο συμβιβασμός να είναι προωθητικός, προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων και της Ε.Ε. στο σύνολο της. «Η επιτυχία της Ελλάδας είναι και επιτυχία της Ευρώπης», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, ενώ πέταξε και το “καρφί” του για το Ταμειο καθώς παρατήρησε πως “τελευταία ακόμα και το ΔΝΤ θέλει να καρπωθεί αυτή την επιτυχία…”

Το θέμα διευθέτησης του ελληνικού χρέους συζήτησε στις συναντήσεις που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Top