Είστε εδώ

«Καρφί» Γιώργου: – «Αν θέλουμε να διδαχθούμε και να τιμήσουμε την ιστορία του Ανδρέα Παπανδρέου, θα πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι αγώνες του»

Παρακάμπτοντας τις μεγαλοστομίες και τη ρητορική των προηγούμενων ημερών του Νίκου Ανδρουλάκη περί Ανδρέα Παπανδρέου, ρίχνοντας τα βέλη του και κατηγορώντας ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, διαχωρίζει τη θέση του και πετάει καρφιά για τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έδωσε την δική του απάντηση, βάζοντας «φωτιά» στο ΠΑΣΟΚ, καθώς από τα συμφραζόμενα των λόγων του προκύπτει ένα βασικό συμπέρασμα: ανατίναξε τις θεωρίες και την πολιτική συμπεριφορά του Νίκου Ανδρουλάκη– και συνακόλουθα και του Λοβέρδου. Την ίδια ώρα, έκοψε τις γέφυρες συνεργασίας με τη ΝΔ.

Όταν ρωτήθηκε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, παρέκαμψε τις μεγαλοστομίες του Ανδρουλάκη ότι «είναι αρχηγός στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας»-που δεν βέβαια ήταν περιθωριακή δύναμη, όπως σήμερα- και είπε με νόημα αναδεικνύονται τον αντιδεξιό προσανατολισμό του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ:

– «Αν θέλουμε να διδαχθούμε και να τιμήσουμε την ιστορία του Ανδρέα Παπανδρέου, θα πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι αγώνες του».

Μίλησε επίσης με σεβασμό για την Αριστερά και στην κριτική του για το «βρόμικο 89» απέφυγε να τη συνδέσει με τον Τσίπρα και τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάνει η Χαριλάου Τρικούπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιστορικό άνοιγμα Τσίπρα στις προοδευτικές δυνάμεις: «Εγώ ένα έχω μάθει από αυτή την κληρονομιά και την παρακαταθήκη ότι έναν αντίπαλο είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τη Δεξιά. Δεν είχε διμέτωπο…» – “Γέφυρες” και στο ΚΚΕ

Μιλώντας σαν να έχει απέναντι τον Ανδρουλάκη, τον απονομιμοποίησε, παραβλέποντας τις ανοησίες του για τις μετεκλογικές αξιώσεις του.

Ο πρώην Πρωθυπουργός ενίσχυσε, με τα επιχειρήματά του, την προοπτική για προοδευτική κυβέρνηση με συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Ορίζοντας αυτή την εξέλιξη ως «το πρόταγμα και διακύβευμα των εκλογών». Καμιά σχέση με τις «ίσες αποστάσεις».

Απέρριψε καθαρά την σύμπραξη με τη ΝΔ και λέγοντας- με ευπρέπεια- «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω τι θέλει, γιατί μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας μόνο αν είναι πρώτος, ενώ έχει ψηφίσει την απλή αναλογική» άφησε να εννοηθεί ότι η απόσταση για συνεννόηση ανάμεσα στα δυο κόμματα είναι μικρή.

Ακόμη και αν δεν είναι νικητής των εκλογών ο Τσίπρας, του οποίου δεν αμφισβήτησε την πρωτοκαθεδρία στη Δημοκρατική παράταξη, όπως κάνει με ρηχό τρόπο ο Ανδρουλάκης.

«Εάν υπάρχει μια διάθεση να αλλάξουμε την Ελλάδα, …τότε υπάρχει πεδίο συνεργασίας και δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης» κατάληξε. Μάλλον δεν πρέπει να αισθάνεται καλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με πληροφορίες από ieidiseis Και efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *